Κως: Μαθητές του 3ου Γυμνασίου σε προκατ αίθουσες στην αυλή του 1ου Γυμνασίου

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου η τοποθέτηση των τεσσάρων προκατασκευασμένων αιθουσών στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου της πόλης της Κω ,οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους μαθητές της Α! Τάξης του υπό ίδρυση 3ου Γυμνασίου Κω. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί και μία αίθουσα του 1ου Γυμνασίου για να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας των 70 μαθητών του 3ου Γυμνασίου μέχρι να εξευρεθεί χώρος στέγασης και να κατασκευαστεί το νέο Γυμνάσιο. ‘’Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε για εξεύρεση οικοπέδου εντός σχεδίου πόλεως βγήκε άγονος και θα επαναπροκηρυχθεί νέος διαγωνισμός σε ευρύτερη περιοχή και εκτός σχεδίου’’, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του δήμου, Μανόλης Μήτρου. “Υπάρχουν μεγάλες κτιριακές ανάγκες καθώς ο μαθητικός πληθυσμός αυξήθηκε και η δημοτική αρχή σχεδιάζει για πρώτη φορά κατασκευή σχολείων σε όλο το νησί” υπογράμμισε ο κ Μήτρου εκτιμώντας ότι μέσα στο 2022 θα έχουν εξευρεθεί τα κατάλληλα οικόπεδα. Την εκτίμηση ότι το 3ο Γυμνάσιο θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια εξέφρασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην απόφαση της δημοτικής αρχής του δήμου της Κω να ιδρύσει 3ο Γυμνάσιο -συστεγαζόμενο με το 1ο γυμνάσιο που φιλοξενεί 550 μαθητές- εκφράζει η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Καλεί τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει άμεσα την ίδρυση 3ου γυμνασίου σε άλλον χώρο, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή «πισωγύρισμα» που, όπως τονίζει, «θα δημιουργήσει πολλά επιπλέον προβλήματα, γνωστά από την εποχή της συστέγασης 1ου και 2ου γυμνασίου».

Να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί εδώ και χρόνια την αποσυμφόρηση του πολυπληθέστερου σε μαθητές Γυμνασίου της χώρας με κινητοποιήσεις -παραστάσεις -ημερίδες- συναντήσεις . “Οι δημοτικές αρχές και η κυβερνήσεις το μόνο που έκαναν ήταν να εκφράζουν την συμφωνία τους… Μέχρι εκεί όμως. Καμία συγκεκριμένη ενέργεια παραπέρα, χρηματοδότηση, μελέτη, εξεύρεση χώρου, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του.’’ τονίζει χαρακτηριστικά η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος