Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, με 12 άνδρες πεζοπόρο τμήμα, δύο της Πολιτικής Προστασίας, φορτωτής του δήμου και εθελοντές κατάφεραν να ελέγξουν άμεσα την φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιούλη, στον οικισμό Αμανιού στο Πυλί της Κω, στην ίδια περιοχή, όπου είχε εκδηλωθεί και η πυρκαγιά της προηγούμενης Δευτέρας 24 Ιουλίου.
Η φωτιά ξεκίνησε από καλαμιώνα και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου αποδίδεται σε κάτοικο, που θέλησε να καθαρίσει τη περιοχή από τις καλαμιές.
Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω.
Δεν έγινε δεκτή καταγγελία για ρίψη πυροτεχνημάτων σε Ξενοδοχείο
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, δεν ερευνήθηκε από την Πυροσβεστική καταγγελία από πολίτη για ρίψη πυροτεχνημάτων σε ξενοδοχείο, στην περιοχή Ψαλίδι, την Κυριακή 30 Ιούλη (τα οποία απαγορεύονται λόγω κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς), καθώς ζητήθηκε από τον καταγγέλλοντα το όνομά του.
Ο καταγγέλλων, όπως ανέφερε, δεν δέχθηκε να δηλώσει ταυτότητα, υποστηρίζοντας πως η αρμόδια υπηρεσία όφειλε να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη έρευνα για την διερεύνηση του συμβάντος ανεξάρτητα με το ποιος έκανε τη καταγγελία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος