Κως: Ιδιώτης αποκλείει την πρόσβαση προς τη θάλασσα ‘’οργώνοντας ‘’ χωμάτινους διαδρόμους

Την έντονη αντίδραση λουομένων προκάλεσε παρέμβαση ιδιώτη σε παραθαλάσσια περιοχή της Κω, στον Άγιο Φωκά συγκεκριμένα, με σκοπό τον αποκλεισμό της πρόσβασης στη παραλία κατοίκων και επισκεπτών που δεκαετίες τώρα  απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε μια από τις πλέον μοναδικές σε ομορφιά παραλίες που δεν έχει παραδοθεί για Ξενοδοχειακή εκμετάλλευση.

Κως: Ιδιώτης αποκλείει την πρόσβαση προς τη θάλασσα ‘’οργώνοντας ‘’ χωμάτινους διαδρόμουςΟ ιδιώτης ,στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει η συγκεκριμένη έκταση πριν από το στρατιωτικό φυλάκιο ( πρόκειται για  ένα χωμάτινο πλάτωμα παρακείμενο στον επαρχιακό δρόμο το οποίο δεν έχει δικαίωμα να περιφράξει ), προχώρησε σε ‘’όργωμα ‘’ της με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τεράστιες πέτρες που όχι απλά απαγορεύουν την στάθμευση των ΙΧ  αλλά δυσκολεύουν, καθιστώντας  ουσιαστικά επικίνδυνη, την πρόσβαση ενηλίκων, παιδιών καθώς και ΑμεΑ στον παραθαλάσσιο μέτωπο.

Μέχρι τη συγκεκριμένη παρέμβαση του ιδιώτη στη περιοχή υπήρχαν χωμάτινοι διάδρομοι που οδηγούσαν στην ακτή χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο  η σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η αντίδραση αυτή του ιδιοκτήτη προκλήθηκε μετά τη πρόθεση της δημοτικής αρχής να διαμορφώσει έναν διάδρομο προς τη παραλία προκειμένου να διευκολύνονται δίμετρα και τρίμετρα σκάφη και να κατεβαίνουν στην ακτή.

Ήδη οι διαμαρτυρίες των κατοίκων εκφράστηκαν και εγγράφως με επιστολή προς την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων και κοινοποίηση της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, το Επαρχείο τον δήμο το Αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο  χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί απάντηση.

Συγκεκριμένα στην επιστολή ζητείται να εξεταστεί το θέμα  και να ενημερωθούν οι πολίτες αν πρόκειται να γίνει στο σημείο κάποιο έργο δημόσιο η ιδιωτικό  υπογραμμίζοντας ότι ‘’ο δημόσιος σκοπός αιγιαλού και παραλίας συνίσταται στην κοινοχρησία τους δηλαδή στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων προς αυτά και προς τη θάλασσα . ‘’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος