Κως: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – “Ποδήλατο η εναλλακτική μετακίνηση”

Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και να ανακαλύπτουν τις ομορφιές του νησιού.

Αύριο Πέμπτη  και μεθαύριο Παρασκευή πραγματοποιείται εκπαιδευτικό και ενημερωτικό πρόγραμμα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρασίνου και Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και ποδηλατικών συλλόγων που θα διαθέσουν τους εκπαιδευτές και τα ποδήλατα για το πρακτικό μέρος του προγράμματος.

Οι δράσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο με την μεγάλη ποδηλατοβόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες κάθε ηλικίας.

Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν, η Δημοτική Αστυνομία Κω, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες.

Νωρίτερα στην Πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές με τη χρήση ποδηλάτου, από τον Αθλητικό Όμιλο Ακαδημία Κω ώστε να μυηθούν στην τεχνική του ποδηλάτου νέα παιδιά και βέβαια να προβληθεί το νησί  ενισχύοντας τη φήμη του ως νησί του ποδηλάτου.

Παράλληλα  στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν δράσεις και παιχνίδια από τα τμήματα Ποδηλασίας του Κ.Α.Ο (Κωακός Αθλητικός Όμιλος) Φιλίνος και Ασκληπιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος