Κως-Ελλείψεις σε αντιφλεγμονώδη, εισπνεόμενα, αντιβιοτικά ακόμα και εξειδικευμένα σκευάσματα στα Φαρμακεία

Όχι μόνο σε φάρμακα εξειδικευμένα παρατηρούνται ελλείψεις στα Φαρμακεία της Κω, αλλά και σε στοιχειώδη σκευάσματα όπως αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αποχρεμπτικά, εισπνεόμενα.

Σύμφωνα με δηλώσεις φαρμακοποιών στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, δύσκολο έως απίθανο είναι να βρεθούν αντιφλεγμονώδη όπως flyxotain ( κορτιζονούχο), αντιπυρετικά depon, algofren(σιρόπια), εισπνεόμενα (autrivin), αντιβιοτικά (augmentin),αποχρεμπτικά (bisolvon, mukosolvan) εως και εξειδικευμένα όπως αυτά για το στομάχι (nexium) και εκείνα για τη πήξη του αίματος.

Έτσι οι ασθενείς επιδίδονται σε “κυνήγι” ανεύρεσης του συγκεκριμένου σκευάσματος από Φαρμακείο σε Φαρμακείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτοικοι στη Κω ζητούν από Φαρμακοποιούς του νησιού σκευάσματα για να στείλουν σε συγγενείς τους στην Αθήνα.

«Δεν έχουμε αντιβιώσεις, ακόμα και τα αντιβηχικά σπανίζουν», τονίζουν οι φαρμακοποιοί, που καθημερινά εισπράττουν την αγωνία των οικογενειών. Φτάνουν μάλιστα να τις συμβουλεύουν ακόμα και να δουν τις πραγματικές ανάγκες τους και να συμβουλεύονται ανελλιπώς τους παιδιάτρους και τους οικογενειακούς τους γιατρούς.

Οι ελλείψεις στα φάρμακα δεν είναι φυσικό φαινόμενο“, δήλωσαν φαρμακοποιοί στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, έχοντας στη πλάτη τους δεκαετίες προϋπηρεσίας. “’Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων τακτικών των πολυεθνικών του κλάδου με τη στήριξη των κυβερνήσεων’’, πρόσθεσαν υπογραμμίζοντας, ότι “είναι πάγια τακτική των φαρμακοβιομηχανιών και των φαρμακαποθηκών να αποσύρουν σκευάσματα και να κάνουν παράλληλες εξαγωγές για να αυξήσουν τα κέρδη τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος