Κως: Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων για την ασφαλή πρόσβαση επισκεπτών στη Ζιά

Αύριο Μ. Τρίτη θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κω η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω, ζητώντας, για λόγους ασφαλείας, τη μη διέλευση των μεγάλων οχημάτων μέσα από τον οικισμό της Ζιάς στο Ασφενδιού της Κω.

Ένας παραδοσιακός οικισμός μοναδικός για το ηλιοβασίλεμα και την εξαιρετική θέα, ο οποίος  κατακλύζεται τα τελευταία χρόνια από εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, που στερείται όμως δρόμων διαφυγής σε περίπτωση ανάγκης και χώρου για την αναστροφή των λεωφορείων.

 Ήδη ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και παρά το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, απόφαση για λήψη μέτρων προστασίας και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής δεν πάρθηκε.

Ευθύνη Δήμου, Περιφέρειας να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η διέλευση των μεγάλων οχημάτων μέσα από τους μικρούς δρόμους του Οικισμού, που δεν αφορούν μόνο στην εμφάνιση ενός σεισμού ή μιας πυρκαγιάς, αλλά και ενός τροχαίου μεταξύ δυο λεωφορείων, μίλησε για άλλη μια φορά στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών  Λεωφορείων Κω, Αντώνης Γκιντιζές.

“Είναι θέμα χρόνου ο εγκλωβισμός σε περίπτωση πυρκαγιάς, του μεγάλου αριθμού των λεωφορείων που ξεπερνούν τα σαράντα και των 10.000 και πλέον επιβατών των οχημάτων και λοιπών τροχοφόρων που επισκέπτονται καθημερινά τη Ζιά. Το γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ,εφόσον κακώς δεν προβλέπεται δρόμος διαφυγής με ευθύνη Περιφέρειας και δήμου”, εξήγησε.  

“Αυτό που υποστηρίζουμε σήμερα, συμπλήρωσε, είναι να πάρουν απόφαση Α΄ και Β΄ βαθμός τους οποίους και ο Άρειος Πάγος και τα Υπουργεία υπέδειξαν ως κυρίως υπεύθυνους και να απαγορεύσουν τη διέλευση μεγάλων οχημάτων από το χωριό για να μην θρηνήσουμε θύματα, γι’ αυτό και προσφύγαμε στη δικαιοσύνη και ζητάμε ασφαλιστικά μέτρα”, τόνισε ο κ Γκιντιζές.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου ότι αυτό που φοβούνται και οι δυο αρχές είναι το πολιτικό κόστος.

“Όμως δεν θα είμαστε εμείς που θα απολογηθούμε αν χαθούν συνάνθρωποι μας”, τόνισε κατηγορηματικά χαρακτηρίζοντας παράλληλα και δυσφήμηση του τουριστικού προϊόντος την “ατολμία” να δοθεί λύση τώρα, αφού όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται εκεί ψηλά στη πανέμορφη Ζιά,  και μαζί με αυτούς και εκατομμύρια Ευρωπαίοι.

Διερωτήθηκε παράλληλα, “γιατί όταν έγινε άσκηση ετοιμότητας, οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή Τροχαία, Πυροσβεστική, μονοδρόμησαν τους δυο δρόμους. Αυτό τι άλλο σημαίνει από την ανάγκη μόνιμης μονοδρόμησης”

“Πρέπει να φθάσουμε σε συνθήκες συναγερμού για να το αποφασίσουν επιτελούς και να αποφευχθεί το μοιραίο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος