Κως: Αξιοσημείωτη η προσέλευση αλλοδαπών εργαζομένων για εμβολιασμό

Ικανοποιητική είναι η προσέλευση εργαζομένων στον τουρισμό , προερχόμενων από άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από ξένες χώρες ,στα εμβολιαστικά κέντρα της Κω.

Με την ανησυχία έκδηλη για την πορεία της φετινής σεζόν, λόγω απουσίας βασικών τουριστικών αγορών, οι επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού εντείνουν τις προσπάθειες τους στη κατεύθυνση θωράκισης του ανθρώπινου δυναμικού ενθαρρύνοντας τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

‘’Υπάρχει αξιοσημείωτη προσέλευση στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του νησιού, αλλοδαπών από Γερμανία ,Αλβανία, Πακιστάν ,οι οποίοι έρχονται για δουλειά ή ζουν και εργάζονται στη Κω ’’ δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία των κέντρων ιατρός Νατάσα Κομίνη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει κινητικότητα τόσο στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, όπου γίνονται τα εμβόλια της Jonshon όσο και στο Κέντρο Υγείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου διενεργούνται τα εμβόλια της Pfizer.
Ιδιαίτερα για το ΚΥ στο Νοσοκομείο της Κω σημείωσε ότι προστέθηκε και 4η γραμμή καθώς έκλεισε αυτή του εμβολίου της Jonson που λειτούργησε για μικρό διάστημα στο ΚΥ στο Πλατάνι.
Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή που απέστειλε στην Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό ζητάει από το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων να συνδράμει ώστε να πειστούν ακόμη και οι πιο διστακτικοί καθώς ένας αριθμός εργαζομένων στον τουρισμό δεν εμβολιάζονται από επιλογή.

Η κ Κομίνη επιβεβαίωσε παράλληλα τις πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ότι σε μερικά Ξενοδοχεία εκτός πόλης υπάρχουν ανεμβολίαστοι τουρίστες, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ανησυχία για εμφάνιση κρούσματος στις συγκεκριμένες Ξενοδοχειακές Μονάδες.
Προτρέπει δε τους υπεύθυνους να προχωρούν σε τακτικούς ελέγχους για πρόληψη κατά της διασποράς. Όσον αφορά στο τοπικό πληθυσμό οι εμβολιασθέντες και με τις δυο δόσεις και με το μονοδοσικό της Jonson ανέρχονται στους 12.000 ποσοστό που αντιστοιχεί στο 1/3 των κατοίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος