Κόντρα Νοσοκομείου – Περιφέρειας για τις οδοντιατρικές ανάγκες των ΑμΕΑ

Στη διαδικασία διαγωνισμού, για την προμήθεια τροχήλατου οδοντιατρικού μηχανήματος, που θα τοποθετηθεί στο χειρουργείο για να αντιμετωπίζονται οι οδοντιατρικές ανάγκες των ΑμΕΑ, βρίσκεται το Νοσοκομείο της Ρόδου.
«Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα προβούμε στην αγορά του μηχανήματος» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Κατερίνα Χατζηστρατή, προσθέτοντας ότι για τις επεμβάσεις θα έρχεται στη Ρόδο -κατά τακτά χρονικά διαστήματα- ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Αθήνα, για την ασφαλή και ενδεδειγμένη οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών με ανάγκες».
Παράλληλα η διοικήτρια του Νοσοκομείου, με αφορμή την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από ιδιωτική κλινική, ζήτησε την επέμβαση του Εισαγγελέα.
«Δεν μπορεί, είπε, να παραποιείται έγγραφο της Ελληνικής Εταιρείας Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής, προβάλλοντας μόνο ότι η εκτέλεση οδοντιατρικών εργασιών με γενική νάρκωση δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση των οδοντιάτρων και να παραλείπεται ότι για την ασφαλή κλινική πρακτική της Οδοντιατρικής στο Νοσοκομείο, στην οποία σαφώς συμπεριλαμβάνεται η οδοντοθεραπεία ΑμεΑ στο χειρουργείο, χρειάζεται μία διαδικασία απόκτησης, αξιοποίησης και σύνθεσης γνώσεων και δεξιοτήτων και διαρκής επικαιροποίησή τους».

Θ. Σωτρίλλης

Στην παραδοχή ότι η ανάληψη της οδοντιατρικής φροντίδας των ΑμΕΑ από ιδιωτική κλινική, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας, είναι παράνομη, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Θωμάς Σωτρίλλης, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό έγινε για να διευκολυνθεί μια κατάσταση.
Σ’ ότι αφορά στο αίτημα της διοικήτριας για παρέμβαση του εισαγγελέα, κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να σταματήσει να απειλεί και να κάνει τη δουλειά της, γιατί στο τέλος οι εισαγγελείς θα πιάσουν αυτούς γι’ αυτά που κάνουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος