Κόνσολας: Να συνυπολογιστεί ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης στις συντάξεις

«Να συνυπολογιστεί και ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης έως τις 31.12.2016 στις συντάξεις» ζητά από τον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στους οποίους πρέπει να συνυπολογίζεται ο παράλληλος χρόνος ασφάλισής τους σε άλλα ταμεία έως τις 31.12.2016.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στους συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις του νόμου 4387 του 2016 και ως ασφαλισμένοι κατέβαλαν εισφορές σε δύο ή και σε περισσότερα από τα πρώην ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ο ΕΦΚΑ συνεχίζει να εκδίδει αποφάσεις απονομής σύνταξης, με επιφύλαξη για τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης και δεν έχει καταβάλει καμία προσαύξηση στους συνταξιούχους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αποδοθούν όλα όσα οφείλονται με βάση το χρόνο της παράλληλης ασφάλισης, σε αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος