Κλείνουν καταστήματα των ΕΛΤΑ στη Κω και ανοίγουν πρακτορεία – Εθελούσια έξοδος για τους υπαλλήλους

Κλείσιμο καταστημάτων και αντικατάσταση τους με ιδιωτικά πρακτορεία, μείωση προσωπικού και αποχωρήσεις με εθελούσια έξοδο δρομολογεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Ιουλίου προβλέπεται να κλείσουν τα δυο καταστήματα της Κεφάλου και της Καρδάμαινας της Κω και στη θέση τους να ανοίξουν δύο ταχυδρομικά πρακτορεία, σύμφωνα με δήλωση στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, Γιάννη Πλαγγέτη.
Ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από δυο ντόπιους επιχειρηματίες και η διαδικασία είναι σε φάση αυτοματοποίησης.
“Ο ταχυδρομικός υπάλληλος στο μέχρι χθες κατάστημα της Καρδάμαινας αποχωρεί, μόλις ανοίξει το πρακτορείο, ενώ πραγματοποιήθηκαν ήδη δέκα εθελούσιες έξοδοι”, σημείωσε ο κ. Πλαγγέτης
“Συγκεκριμένα πέντε στο κατάστημα της Κω, δύο στη Λέρο,(προς το παρόν δεν κλείνει το κατάστημα στο Λακκί ) δύο στη Πάτμο και μια στην Αστυπάλαια, ενώ εκκρεμούν εθελούσιες στο κατάστημα της Καρδάμαινας και της Νισύρου. Στη Νίσυρο προκηρύχθηκε μια θέση 8μηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ και μόλις καλυφθεί θα αποχωρήσει ο μοναδικός υπάλληλος του ταχυδρομείου”.
Για αποδεκατισμένο προσωπικό και εργαζόμενους δυο ταχυτήτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΤ. “Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της εθελούσιας εξόδου”, υπογράμμισε, ενώ απέδωσε τη καθυστέρηση διανομής της αλληλογραφίας, για την οποία παραπονούνται στην υπηρεσία καθημερινά οι κάτοικοι, στην αλλαγή του Οργανογράμματος των ΕΛΤΑ από τις αρχές του χρόνου.
“Με το νέο σχέδιο”, εξήγησε, “κάθε διανομέας έχει στην ευθύνη του τρεις τομείς αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περνούν και πέντε μέρες μέχρι να παραδώσει την αλληλογραφία σε κάθε τομέα”.
Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της υπηρεσίας το αντίθετο ισχύει, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΤ προσθέτοντας ότι “αρκετές ιδιωτικές εταιρείες έχουν αναλάβει και μοιράζουν αλληλογραφία, διεκδικώντας προφανώς και μέρος από τα κέρδη της κερδοφόρας υπηρεσίας των ΕΛΤΑ”.
Να σημειωθεί ότι τα ταχυδρομικά καταστήματα που λειτουργούν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας είναι επιφορτισμένα, εκτός από τις συνήθεις ταχυδρομικές υπηρεσίες και με ένα εξαιρετικά μεγάλο όγκο εργασιών, όπως χρηματοοικονομικές πράξεις, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους λογαριασμούς κοινωνικής ωφέλειας, ενώ κάποια καταστήματα εξυπηρετούν την διαλογή και προώθηση αποστολών σε γειτονικά νησιά, όπως το κατάστημα της Λέρου που εξυπηρετεί και τα νησιά Αγαθονήσι, Λειψούς, Φαρμακονήσι, Αρκιούς.
Το δύσκολο αυτό έργο των εργαζομένων των ΕΛΤΑ των νησιών υπερδιπλασιάζεται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω της τουριστικής κίνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος