ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής στα Δωδεκάνησα

Τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Δωδεκάνησα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης, με ερώτηση τους προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός θα επισκεφθεί το πρωί του Σαββάτου το νησί της Κω και το μεσημέρι θα έρθει στη Ρόδο όπου θα παραμείνει μέχρι το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου. Κατά την παραμονή του στα δύο νησιά θα επισκεφθεί τα κλιμάκια και τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.
Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου:
1) Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις με μόνιμο προσωπικό, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου.
2) Να καταργηθούν οι επιφυλακές που γίνονται χωρίς να υπάρχουν συμβάντα σε εξέλιξη, καθώς και αυτές γίνονται για να καλύψουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.
3) Να υπολογίζεται και να καταχωρείται ο χρόνος της «κατ’ οίκον επιφυλακής» των πυροσβεστών, κατά την διάρκεια των Γενικών Επιφυλακών ως ενεργούς υπηρεσίας.
4) Να αμείβεται με χρηματική καταβολή ο χρόνος της επιφυλακής και της πρόσθετης εργασίας και άμεσα να πληρωθούν τα οφειλόμενα ρεπό των πυροσβεστών που δεν μπορούν να τα χορηγήσουν οι υπηρεσίες τους.
5) Να ενταχθούν οι πυροσβέστες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
6) Να εκδοθούν νέες σύγχρονες ταυτότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ταξιδιωτικά έγγραφα.
7) Να προχωρήσει άμεσα η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ρόδου, καθώς και κάποιων διοικητικών υπηρεσιών που να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους.
8) Να υπάρχει μόνιμη παρουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης στη Ρόδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος