Για «εγκληματικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων», που οδηγούν τους πρόσφυγες στα κυκλώματα διακινητών και στην αναζήτηση ολοένα και πιο επικίνδυνων διαδρομών, με αποτέλεσμα τα ναυάγια και τους εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους, κάνει λόγο η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην Κω, μετά το χθεσινό ναυάγιο στην Λέρο.
Ζητά την άμεση περίθαλψη και προστασία των διασωθέντων και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στη διαδικασία ασύλου.
‘”Διεκδικούμε” υπογραμμίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ “να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων και η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Να δημιουργηθούν Επιτροπές Ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απόδοση ασύλου στους ξεριζωμένους και η γρήγορη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους”.
Παράλληλα καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, που αποτελεί τη βασική αιτία, όπως επισημαίνει, για τα καραβάνια των ξεριζωμένων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος