ΚΕΔΑΣΥ Κω: Τραγικές οι ελλείψεις σε ψυχολόγους στα σχολεία

Για τραγικές ελλείψεις σε ψυχολόγους στα σχολεία των νησιών έκανε λόγο -μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου- ο προϊστάμενος του ΚΕΔ ΑΣΥ Κω (Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) Βησσαρίων Ζωίδης αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Κω, όπου μια μόνο ψυχολόγος αναλογεί σε 50 σχολικές μονάδες.

“Υπάρχει πλήθος αιτημάτων από τη πλευρά των σχολείων, ειδικά εφέτος, στα οποία δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, γιατί έχουμε μόνο δυο εκπαιδευτικούς ψυχολόγους στο Κέντρο, επιφορτισμένους με πάρα πολλά περιστατικά την εβδομάδα, οπότε είναι και περιορισμένος ο χρόνος για να επισκέπτονται τα σχολεία” εξήγησε ο προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ.
“Ζητήσαμε και τρίτο ψυχολόγο προκειμένου να επισκέπτονταν καθημερινά τα σχολεία δίχως ωστόσο να γίνει αποδεκτό το αίτημα”, υπογράμμισε ο κ Ζωίδης.

Παράλληλα χαρακτήρισε “υποβαθμισμένο” τον θεσμό των ΕΔΕΑΥ (Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) που ενώ, όπως τόνισε, ιδρύθηκε για την υποστήριξη ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών δεν ενισχύεται, με αποτέλεσμα την συσσώρευση σοβαρών προβλημάτων μεταξύ αυτών και περιστατικών βίας ανάμεσα σε μαθητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος