Καταργείται η πλήρης απασχόληση στην καθαριότητα των σχολείων – Καταγγελία από την Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών της Ρόδου

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καταργείται η πλήρης απασχόληση στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Σχολείων του Δήμου Ρόδου.

Η Επιτροπή τονίζει ότι η εγκύκλιος προβλέπει μέγιστο ημερήσιο αριθμό ωρών απασχόλησης τις 3 ώρες ανά σχολική καθαρίστρια «τσεκουρώνοντας» τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την υγιεινή και την ποιότητα ζωής σαν κόστος, θυσιάζοντας την υγεία και ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κυβέρνηση ΝΔ. Ήδη από τα τέλη Ιουνίου γνώριζαν την επιφάνεια όλων των χώρων των σχολικών μονάδων, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να ληφθούν υπόψη στον καθορισμό του προσωπικού καθαριότητας για το σχολικό έτος 2021-22. Αποδείχθηκε, ότι η διαδικασία αυτή ήταν μια καλοστημένη «κοροϊδία» για τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές αρχές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος