Κάσος: Ειρηνική κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου της γραμμής

Ειρηνική κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου της γραμμής Μπλού Σταρ από Κρήτη προς Ρόδο έκαναν το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι της Κάσου.

Με μαύρες σημαίες στα χέρια φώναζαν συνθήματα όπως, “θέλουμε καλύτερη συγκοινωνία και πλοίο β΄ κατηγορίας”.

Κάσος: Ειρηνική κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου της γραμμής

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, εξέδωσε και υπόμνημα που εστάλη και αυτό στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  όπου επισημαίνει: Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την τραγική κατάσταση που έχετε οδηγήσει το νησί μας, με τους πρόχειρους χειρισμούς σας, στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας μας.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί. Και ενώ το πάθημα του Ιουλίου έπρεπε να γίνει μάθημα για σας, ύστερα από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό μας στην καρδιά του καλοκαιριού για δυο εβδομάδες, αντ’ αυτού, η αναβάθμιση της συγκοινωνίας μας έμεινε κενό λόγου.

Οι ελπίδες που αναπτύχθησαν πολλές. Η πραγματικότητα όμως πολύ διαφορετική. Ενώ είχατε δεσμευτεί δημόσια πως τα δρομολόγια της Κασοκαρπαθίας θα εξυπηρετούνταν με πλοίο Β κατηγορίας και τρεις φορές την εβδομάδα, ήρθαμε στο απόλυτο τίποτα. Δεν υπάρχει πλοίο να εξυπηρετεί την γραμμή αυτή έως την 01/11, όταν θα έρθει για άλλη μια φορά ως «σωτήρας» το πλοίο Πρέβελης. Στην πορεία αποδειχθήκατε αναξιόπιστοι και ανεπαρκείς.

Ζητάμε τα αυτονόητα. Δεν μας ενδιαφέρει ο λόγος μη κατάθεσης προσφοράς από την εταιρεία Blue Star. Δε θα δεχθούμε να γίνουμε τα θύματα μεταξύ του Υπουργείου και των εταιρειών. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει παραλύσει η οικονομία. Οι προμήθειες έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ελλείψεις. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν αποκλειστεί και δεν έχουν τρόπο να γυρίσουν πίσω, ενώ άλλοι που χρειάζεται να φύγουν τόσο για υγειονομικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους δεν μπορούν.

Φτάσαμε στο και πέντε. Τέλος τα λόγια. Αναμένουμε να πράξετε τα αυτονόητα.

1) Άμεση δρομολόγηση πλοίου αυτή την εβδομάδα από  Ηράκλειο  ώστε να μπορούν να μετακινηθούν όλοι οι συμπατριώτες μας από και προς τα αστικά κέντρα, αλλά και να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις τα προϊόντα τους.

2) Άμεση επαναπροκήρυξη  της γραμμής με ταυτόχρονη την αμοιβαία υποχώρηση των απαιτήσεων και του Υπουργείου αλλά και των εταιρειών να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποκτήσει το Ηρωική μας νησί τη συγκοινωνία που του αξίζει. Αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματα μας, επιφυλασσόμαστε για πιο σκληρή διεκδίκηση τους. Ο Δήμος, οι φορείς του νησιού, οι κάτοικοι, είμαστε μια γροθιά και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο αυτό που μας αναλογεί.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο να μας περιπαίζετε. Μπορεί να μην είμαστε πολυπληθείς για να θεωρηθούμε ως ένα ικανοποιητικό εκλογικό σώμα για εσάς, αλλά είμαστε ένα Ηρωικό νησί που με τις θυσίες του και τους αγώνες των κατοίκων του ξεπέρασε τους σκοπέλους, στάθηκε και στέκεται στο ύψος του. Είμαστε και εμείς μέρος της Ελλάδας, φυλάμε Θερμοπύλες στα σύνορά της και απαιτούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με την υπόλοιπη  Ελλάδα.

Η γενιά μας μπορεί να είδε κάποιες καλύτερες μέρες από αυτές των παππούδων μας όμως αυτό έγινε με θυσίες και αγώνες για να μπορέσουμε να βγούμε από την απομόνωσή μας και ,παρά τα όποια κατά καιρούς προβλήματα, φθάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ανάπτυξης. Γι αυτό δεν θα δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται στην εξουσία  να μας γυρίσει σε αυτά τα δίσεκτα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος