Κάρπαθος: Παύθηκαν οι αντιδήμαρχοι με απόφαση δημάρχου

Παύθηκαν από τα καθήκοντα τους με απόφαση του δημάρχου Καρπάθου οι 3 αντιδήμαρχοι Μιχαήλ Μανωλάκης, Ιωάννης Λυριστής και Εμμανουήλ Τσέρκης επειδή επέδειξαν, όπως αναφέρει «έλλειψη συνεργασίας με τον δήμαρχο και διαφοροποιούνται σε ζητήματα καθοριστικής σημασίας».

Μέχρι τον ορισμό νέων αντιδημάρχων, τα καθήκοντα τους θα ασκούνται από τον δήμαρχο.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου Γιάννη Νισύριου οι λόγοι που τον οδηγούν στην παύση των καθηκόντων τους είναι:
α. H διοικητική συμπεριφορά τους καθίσταται αντίθετη με τις αρχές και τις θέσεις της δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το κλίμα συνεργασίας και να προκαλούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
β. Διαπιστώνεται σοβαρότατο θέμα παντελούς έλλειψης διάθεσης συνεργασίας με το Δήμαρχο, που αναιρεί την εμπιστοσύνη και την αρχή της επικουρικότητας στα καθήκοντα του Δημάρχου από πλευράς Αντιδημάρχων.
γ. Αν και τους ζητήθηκε από το Δήμαρχο να υποβάλουν την παραίτησή τους δεδομένου ότι έχει καταστεί αδύνατη πλέον η όποια συνεργασία μαζί τους, μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φαινόμενα δυσλειτουργίας στο έργο της Δημοτικής Αρχής. δ. Διαπιστώνεται η έμπρακτη διαφοροποίηση των Αντιδημάρχων από τις επιλογές της διοίκησης του Δημάρχου σε ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος