Κάλυμνος: Kατεπείγουσα προκαταρκτική για τον βιασμό 19χρονης φοιτήτριας

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου προσέρχεται στην εισαγγελέα Κω η 19χρονη φοιτήτρια της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά από τη καταγγελία για βιασμό της, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγέλλουσα φοιτήτρια προσήλθε στο ΑΤ Καλύμνου στις 14 Απριλίου για να υποβάλει μήνυση εις βάρος συνομήλικου συμφοιτητή της, ο οποίος φέρεται να τη βίασε και οι αστυνομικοί “την απέτρεψαν να προχωρήσει στην κατάθεση της μήνυσης” σύμφωνα με δήλωση της συνηγόρου της.

Η 19χρονη ταξίδεψε τότε στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει μήνυση την επόμενη μέρα 15 Απριλίου στο ΑΤ Περιστερίου.

Όταν επέστρεψε στην Κάλυμνο, το θύμα δέχτηκε επίθεση έξω από τη Σχολή από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή, η οποία και υπέβαλε μήνυση εναντίον της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη της φοιτήτριας και να την κρατήσουν στο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η φοιτήτρια θα ζητήσει αναβολή της δίκης για συκοφαντική δυσφήμηση, μετά από τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον της η αδελφή του φερόμενου ως βιαστή, λόγω αδυναμίας της δικηγόρου της να παραστεί στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και  παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος