Κάλυμνος: Πιστοποίηση του θυμαρίσιου μελιού ως διατροφικός θησαυρός

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πιστοποίηση του θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου, ως διατροφικός θησαυρός λόγω των εξαιρετικών του ιδιοτήτων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανταποκρινόμενη σ’ ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών του νησιού, με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλυμνίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και των δύο τοπικών συνεταιρισμών μελισσοκόμων του νησιού , προχώρησε στην ανάθεση του έργου της πιστοποίησης του προϊόντος, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο.

Η κίνηση αυτή της Περιφέρειας, που γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας των νησιών, έχει ιδιαίτερη αξία σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο , καθώς αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση σ’ ένα ανερχόμενο κλάδο παραγωγών στην Κάλυμνο και αξιοποιεί ένα σπουδαίο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού που μέχρι σήμερα δεν είχε αναδειχθεί επαρκώς .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος