Κάλεσμα συνδικαλιστών για συμμετοχή στην απεργία: “Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους επαγγελματίες να πάρουν μέρος στην απεργία της Τετάρτης και στη συγκέντρωση που θα γίνει, απηύθυναν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος,

της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδ/σου Νίκος Τσούλλος, του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως «Κολοσσός» Κώστας Στυλιανού, του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης και ο γραμματέας του ΕΚΡ Γιώργος Φρατζολάκης.
«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Έχουμε φτάσει στα όρια μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ Παναγιώτης Εγγλέζος και αναφέρθηκε στα αιτήματα της κινητοποίησης που είναι μεταξύ άλλων η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επέκταση στους 6 μήνες του επιδόματος ανεργίας, η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, το πάγωμα των δημοτικών τελών και η αποκατάσταση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Επιπλέον οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν να μπει πλαφόν στα τιμολόγια της ενέργειας, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα καύσιμα και να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.
«Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο απ όλους» δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάσης Σταμούλης, που κατήγγειλε ότι την ώρα που οι ξενοδόχοι αναζητούν προσωπικό σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν 300 ξενοδοχοϋπάλληλοι που έχουν απολυθεί και η μαύρη εργασία οργιάζει καθώς δεν γίνονται έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος