Κάλεσμα για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό

Θετική η αποτίμηση της προετοιμασίας, ετοιμότητας και πορείας της τουριστικής κίνησης στο Νότιο Αιγαίο σύμφωνα με την εκτίμηση από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό της οποίας τα μέλη συνεδρίασαν χθες (15/07/2021) με τηλεδιάσκεψη.
«Ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα είναι σπουδαίο. Το υπόλοιπο είναι ακόμα μία μεγάλη μάχη, που δεν κερδίζεται από τους μισούς» σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση στην οποία παρουσιάστηκε το πλάνο της διαφημιστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια.
Ο απολογισμός από την εκκίνηση μέχρι τις 10 Ιουλίου, μόνο των απευθείας διεθνών αφίξεων στο Νότιο Αιγαίο, χωρίς δηλαδή τις πτήσεις με ανταπόκριση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή τους επιβάτες του ακτοπλοϊκού δικτύου, ξεπερνά ήδη το μισό εκατομμύριο επισκέπτες για το Νότιο Αιγαίο.
Ωστόσο, τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το τελευταίο τριήμερο και χθες, ενόσω η τηλεδιάσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη, και η πορεία που δείχνει να παίρνει η υγειονομική κρίση και η έξαρση των μεταλλάξεων δεν αφήνουν περιθώρια υπέρμετρης αισιοδοξίας. Για την ακρίβεια, ο πολλαπλασιασμός του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, φέρνει την κατάσταση στο υγειονομικό επίπεδο σε οριακό σημείο.
Για το λόγο αυτό απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς και να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να χρησιμοποιούν τα τεστ.
Στο σημερινό οριακό σημείο, απευθύνουν ένα προσκλητήριο αυξημένης υπευθυνότητας και εγρήγορσης, τονίζοντας ότι η συλλογική τουριστική συνείδηση πρέπει να γίνει οδηγός όλης της κοινωνίας, κάθε οικογένειας, κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου, κάθε πολίτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος