Κ. Παπούλης: Να λογοδοτήσουν αυτοί που κατεδάφισαν το πατρικό της Άννας Σαρρή – Καραμπεσίνη αντί να το αξιοποιήσουν στην μνήμη της

Αψυχολόγητη χαρακτήρισε την ενέργεια της δημοτικής αρχής να κατεδαφίσει το παλιό οίκημα, του οποίου τα θεμέλια σώζονταν, από το πατρικό σπίτι στην Αντιμάχεια της Κω της Άννας Σαρρή – Καραμπεσίνη και της Έφης Σαρρή και ένα περιμετρικό τοίχο ενός μέτρου, πριν από έξι μήνες ο παραδοσιακός μουσικός, Κυριάκος Παπούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Κ. Παπούλης: Να λογοδοτήσουν αυτοί που κατεδάφισαν το πατρικό της Άννας Σαρρή – Καραμπεσίνη αντί να το αξιοποιήσουν στην μνήμη της“Αντί να ολοκληρώσουν την ανακατασκευή του και να το επιστρέψουν στη κοινωνία σαν  μουσείο μουσικής παράδοσης, όπως ήταν η πρόταση μου, να αναστηλωθεί δηλαδή το παλιό οίκημα των 100 τ.μ. που είχε αγοράσει γι’ αυτό το λόγο το 2006 ο δήμος Ηρακλειδών και να γίνει ένα μουσείο ιστορίας της μουσικής παράδοσης του νησιού, δυστυχώς συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε κατεδάφιση”, υποστήριξε ο κ Παπούλης.

Ένα μουσείο που θα φιλοξενούσε όλους τους μουσικούς  και φυσικά σε περίοπτη θέση τη μουσική και βαριά “κληρονομιά” των αδελφών Άννας και Έφη Σαρρή που τίμησαν και πρόβαλαν τη Κω στο κόσμο όλο όπου υπήρχαν Έλληνες επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα.

“Υπήρχε πίεση από κατοίκους της περιοχής να “καθαριστεί” το οικόπεδο που ήταν παραμελημένο με ευθύνη φυσικά της κοινότητας. Γκρέμισαν ακόμα και το ένα από τα δυο οικήματα που έστεκε σχεδόν αλώβητο. Ακόμα και εκείνο το κατεδάφισαν χωρίς να αντιδράσει ούτε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιμάχειας ΠΡΟΟΔΟΣ”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλης.

Δεν έκρυψε τη πικρία του για αυτή τη μεταχείριση της χαρισματικής ερμηνεύτριας του δημοτικού τραγουδιού, που ακόμα, όπως επισήμανε, και λίγες μέρες πριν από τον θάνατο της ακούραστη διηγούνταν επί επτά ώρες με απίστευτη διαύγεια ιστορίες από τη μοναδική μουσική τους διαδρομή.

Κ. Παπούλης: Να λογοδοτήσουν αυτοί που κατεδάφισαν το πατρικό της Άννας Σαρρή – Καραμπεσίνη αντί να το αξιοποιήσουν στην μνήμη της“Φοβάμαι ότι κάποιοι δεν θέλουν να γίνει το πατρικό της Άννας ζωντανός χώρος πολιτισμού που να ανταποκρίνεται στην οντότητα και το μέγεθος της προσφοράς των μοναδικών παραδοσιακών μας ερμηνευτριών”, σημείωσε ο Κυριάκος Παπούλης αποκαλύπτοντας μας μάλιστα πως “υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που θέλουν  την μετατροπή αυτού του  χώρου σε παιδική χαρά”.

“Τόση εκτίμηση για τη παράδοση μας και για την ανεκτίμητη προσφορά  της Άννας και Έφης τρέφουν τα συγκεκριμένα άτομα”, υπογράμμισε ο Αντιμαχείτης συνεχιστής της νησιώτικης μουσικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος