Κ. Παπούλης: Οι μπάρες στο επαρχιακό δίκτυο προστατεύουν… τα φωτιστικά και όχι τους οδηγούς

Για μεγάλα λάθη στην υλοποίηση του έργου του ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο της Κω ,που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο επαγγελματίας οδηγός του δήμου, Κυριάκος Παπούλης.

Χαρακτηρίζει άκαιρη και άσκοπη την τοποθέτηση των φωτιστικών και μάλιστα πάνω στο οδόστρωμα, όταν ο δρόμος από την είσοδο της πόλης μέχρι του Σταυρού το Πέραμα δεν έχει τα στοιχειώδη χαντάκια απορροής ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα όταν βρέχει ο δρόμος να μετατρέπεται σε ποτάμι.

Επιπλέον  ο κ. Παπούλης καταλόγισε ευθύνες στους αρμόδιους και στον εργολάβο ο οποίος, όπως τόνισε, τοποθέτησε τις μπάρες μόνο για τη προστασία των φωτιστικών και όχι των διερχόμενων οχημάτων, ενώ έχει εγκαταλείψει και το έργο αφήνοντας στον δρόμο σωλήνες, αναμονές για τα φωτιστικά, κάποιες βάσεις, με ορατό τον κίνδυνο να συμβούν ατυχήματα.

“Τα όποια μέτρα προστασίας”, πρόσθεσε, “όπως πινακίδες, ενδεικτικές ταινίες έχουν φθαρεί τόσο καιρό που έχει εγκαταλείψει ο εργολάβος το έργο από Σταυρού Πέραμα μέχρι την είσοδο της πόλης (πιθανότατα λόγω αύξησης των υλικών) και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα”.

Έφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα του επαρχιακού από το Φυτώριο μέχρι την Καρδάμαινα και το Μαστιχάρι όπου δεν συνεχίζουν οι μπάρες μόλις λίγα μέτρα πριν από γεφύρι με έξι μέτρα βάθος η σε σημείο όπου υπάρχει γκρεμός.

Παράλληλα επισήμανε και την απουσία συντήρησης του παλιού δικτύου από Σταυρού Πέραμα μέχρι Αντιμάχεια και Φυτώριο προς Κέφαλο όπου πολλά φωτιστικά είναι “καμένα” και δεν λειτουργούν και κάποια άλλα λειτουργούν ως “φωτορυθμικά”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κίνδυνο εξοστρακισμού οχήματος σε πτώση του πάνω στη μπάρα και περάσματος  στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, εφόσον στον υπάρχοντα ήδη στενό δρόμο δεν υπάρχει διαχωριστικό ανάμεσα στις δυο λωρίδες κίνησης.

“Εύχομαι να μην θρηνήσουμε θύματα από την   κακή εκτέλεση του έργου”, υπογράμμισε ο κ. Παπούλης ευχόμενος να εισακουστούν οι παρατηρήσεις του  για την ασφαλή διέλευση εκατοντάδων χιλιάδων ΙΧ και λεωφορείων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος