Ηλίας Παπαποστόλου: Επιτακτική ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και διασφάλισης νερού για τις καλλιέργειες

Την ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον και να σταματήσει η υπεράντληση του νερού για να υπάρξει παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου ζητώντας άμεσα να δώσουν λύσεις Περιφέρεια και δήμος .

Ο κ Παπαποστόλου, ο οποίος συμμετείχε στο εργαστήριο με θέμα “Αγροτικά προϊόντα Τουρισμός”, που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Κω, επεσήμανε ότι αυτές οι δράσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, συμπληρώνοντας ωστόσο πως “αυτό που μας λείπει είναι η συνεργασία”.
Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα της επιμόρφωσης των αγροτών την οποία, όπως είπε, πρέπει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), που θα απαιτεί μηδενικό αποτύπωμα.
“Κάποιοι παραγωγοί ήδη διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ξενοδοχεία-καταλύματα όμως το ζητούμενο είναι”, πρόσθεσε ο κ Παπαποστόλου, “η διάθεση και η πώληση να γίνεται συλλογικά και όχι μεμονωμένα, γιατί η παραγωγή στη νησιωτική περιοχή έχει ιδιαίτερα ψηλό κόστος, ακόμα και 30% περισσότερο από τη λοιπή Ελλάδα”.

Ειδικά για τη φετινή ελαιοπαραγωγή ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς εκτιμά ότι θα είναι πολύ μειωμένη λόγω ανομβρίας.
“Είχαμε ήδη προειδοποιήσει, ότι η κλιματική αλλαγή είναι μπροστά μας γι’ αυτό και απαιτούμε άμεσα μέτρα από το κράτος για τη προστασία των φυσικών μας πόρων, της γης μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Παπαποστόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος