Ηλίας Μαρίνος: Απαγορευτική για τα νησιά μας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Μαύρος προβλέπεται να είναι ο φετινός χειμώνας για χιλιάδες νοικοκυριά και στα  Δωδεκάνησα, με το πετρέλαιο θέρμανσης, που θα διατεθεί στις 15 Οκτωβρίου, να ξεκινά από το 1.70 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πέρυσι έκλεισε στο 1.10, σύμφωνα με δηλώσεις του πρατηριούχου Ηλία Μαρίνου στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Τιμή απαγορευτική”, όπως τόνισε, “για τη πλειοψηφία των οικογενειών που θα αναγκαστούν να προμηθεύονται, τμηματικά το πετρέλαιο θέρμανσης δύο έως τρείς φορές το χρόνο”.

Ο κ. Μαρίνος υποστήριξε ότι όλος ο κόσμος έπρεπε να πάρει την επιδότηση και μάλιστα ενισχυμένη γιατί όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, “πραγματικά βλέπω να “παγώνει” ο χειμώνας”.

Παράλληλα ζήτησε να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης  επισημαίνοντας και το δυσβάστακτο κόστος για τους λιγοστούς πλέον ιδιοκτήτες βενζινάδικων χαρακτηριστική περίπτωση η Κως όπου είναι μόνο έξι οι πρατηριούχοι από 32 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

“Οι περισσότεροι πλέον”, πρόσθεσε, “εκπροσωπούν πολυεθνικές εταιρείες με τεράστια κέρδη οι οποίες και ανταγωνίζονται τα μικρά πρατήρια που δεν έχουν αυξήσει τα κέρδη τους λόγω του πλαφόν που μας έχουν επιβάλλει”.

“Είναι κοινωνικό αγαθό το πετρέλαιο θέρμανσης, δεν είναι είδος πολυτελείας για να υπερφορολογείται. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση”, επεσήμανε ο κ. Μαρίνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος