Ηλίας Καματερός: “Θέλουμε Κολυμβητήριο αλλά όχι στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου”

Τη δυσαρέσκεια του από την αρνητική, όπως αναφέρει, θέση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, που προτείνει την κατασκευή κολυμβητηρίου στην παραλία των 70 στρεμμάτων στη θέση του Ναυτικού Ομίλου, εκφράζει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρχιτέκτονας μηχανικός Ηλίας Καματερός.
“Κολυμβητήριο και ελεύθερη παραλία στον Ναυτικό Όμιλο δεν γίνεται ” τονίζει στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Κων/να Σβύνου ο κ Καματερός “γιατί με τον όγκο και το ύψος του θα κλείσει την παραλία”.

“Αυτό που χρειαζόμαστε”, υπογραμμίζει “είναι το κλειστό που θα λειτουργεί όλο το χρόνο και φυσικά δεν μπορεί να γίνει στην παραλία σύμφωνα με μελέτες, αλλά σε άλλο μη παραθαλάσσιο χώρο, όπως γίνεται σε όλες τις περιοχές”.

Ο κ Καματερός αποδίδει σε έλλειψη ενημέρωσης τη θέση που εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων για το κολυμβητήριο και προτρέπει στη διοίκηση να αναρωτηθεί για τους λόγους για τους οποίους κατέληξαν όλοι οι μηχανικοί στην ήπια αξιοποίηση της διεκδικούμενης παραθαλάσσιας έκτασης από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου).

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω εκτιμά ότι το νησί δεν έχει ανάγκη από γήπεδα τένις, αλλά από κολυμβητήριο, ακόμα και ανοιχτού τύπου, και η ιδανική περιοχή για να δημιουργηθεί αυτό είναι η συγκεκριμένη έκταση του Ναυτικού Ομίλου. Παράλληλα προτείνει, σε περίπτωση που η ΕΤΑΔ αρνηθεί τη παραχώρηση της περιοχής στο δήμο, η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε πρόταση εξαγοράς και μετέπειτα αξιοποίησής της.

Απαντώντας στην σχετική επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς υποστηρίζει ότι η θέση της Ένωσης Ξενοδόχων για εξαγορά της έκτασης από το Δήμο ακυρώνει την κοινή θέση Αυτοδιοίκησης, Φορέων και κατοίκων της Κω ότι «δεν διαπραγματευόμαστε να αγοράσουμε κάτι που ιστορικά και δικαιωματικά ανήκει στην κοινωνία μας».

Επισημαίνει ότι η πρόταση της επιστημονικής ομάδας έργου του ΤΕΕ
για κατασκευή, εκτός όλων των άλλων εγκαταστάσεων, τριών γηπέδων τένις δίνει διέξοδο σε όσους πολίτες επιθυμούν να αθληθούν εκεί και όχι στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις ξενοδοχείων ή ομίλων.

Όσον αφορά στη δημιουργία Κολυμβητηρίου ο δήμαρχος Κω υπενθύμισε στην Ένωση Ξενοδόχων τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή προκειμένου να ωριμάσουν οι συνθήκες και η Κως να αποκτήσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Ακριβώς αυτό, υπογράμμισε, ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης πρόσφατα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, και με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης κ Γιαννόπουλο.

Την αναγκαιότητα να παραμείνει ο Ναυτικός Όμιλος δημόσιος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας τόνισε στην εισήγηση του, κατά τη παρουσίαση της μελέτης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την ήπια αξιοποίηση της παραθαλάσσιας έκτασης του Ναυτικού Ομίλου Κω, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.
Προτείνει να ακολουθήσει ο δήμος Κω το παράδειγμα της επιτυχούς, όπως αναφέρει, διεκδίκησης της παραχώρησης της Ροδιακής έπαυλης στο δήμο Ρόδου, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενος για κοινοβουλευτική και ηθική στήριξη στον αγώνα της Κωακής κοινωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος