Ηλ. Καματερός: “Αυξήσεις φωτιά οι αντικειμενικές αξίες σε Ρόδο και Κω”

Σκληρή κριτική για τις “αυξήσεις φωτιά”, όπως αναφέρει, στις αντικειμενικές αξίες στα Δωδεκάνησα σε όλα τα νησιά και ιδιαίτερα σε Ρόδο και Κω, σε περίοδο μάλιστα πανδημίας, ασκεί στη κυβέρνηση ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αρχιτέκτονας –μηχανικός, Ηλίας Καματερός, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου

Ο κ. Καματερός έκανε λόγο για κολοσσιαίες αυξήσεις στις λεγόμενες τουριστικές περιοχές
200%, στη Ρόδο αύξηση από 700 ευρώ σε 2.100 και 108% αύξηση στην Κω από 650 σε 1350 ευρώ, αναφέροντας ως χαρακτηριστική τη περίπτωση του Αγίου Νεκταρίου ενός περιαστικού οικισμού στη Κω, αποτελούμενος κυρίως από λαϊκά στρώματα, όπου η αξία από 650ευρώ/ τ.μ. εκτοξεύεται στα 1350 ευρώ, αύξηση δηλ. 108%.

“Υπάρχει η αντίληψη ότι τα νησιά μας έχουν οικονομική ευρωστία λόγω τουρισμού και πρέπει να αυξηθούν οι τιμές”, τονίζει ο κ. Καματερός προσθέτοντας ότι “συνολικά θα επιβαρυνθούν οι μικροί, ενώ αυτή η αύξηση θα συμπαρασύρει κάποιες απαλλαγές, όπως επιδόματα πρώτης κατοικίας, γονικές παροχές, δωρεές μέχρι τέλη που συνδέονται με τις φορολογητέες αξίες των ακινήτων”.
“Αυξάνουν τουλάχιστον 20 φόρους αυτοί που υπόσχονταν ότι θα τους μειώσουν, λόγος για τον οποίο και ψηφίστηκαν”, υποστηρίζει ο κ. Καματερός μη παραλείποντας να αναφερθεί και στο τεράστιο πρόβλημα που θα προκύψει με τα αυθαίρετα, καθώς όπως επισήμανε τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν.
“Αυτά είναι τα κίνητρα και η βοήθεια της κυβέρνησης των «αρίστων» στον κόσμο που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην λαίλαπα της πανδημίας”, τόνισε ο πρώην βουλευτής, χαρακτηρίζοντας κάθε άλλο παρά δίκαιη τη κατανομή αφού το βάρος θα το σηκώσουν οι μικροί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ