Ηλ. Καματερός: Φοβούνται Δήμος και Περιφέρεια να απαιτήσουν λύση στα προβλήματα

Τον αντίκτυπο “της μη δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους” στις τοπικές κοινωνίες, που βιώνουν σοβαρά προβλήματα, ανέλυσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλίας Καματερός.

Σχολιάζοντας την υπόθεση των υποκλοπών και τις παρακολουθήσεις των προσώπων, που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας  από την ΕΥΠ  με επιβεβαίωση της ΑΔΑΕ ,ο κ Καματερός έκανε λόγο “για βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού μας συστήματος και εκτροπή της δημοκρατίας” .
“Το θέμα αυτό αφορά σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις και αυτοί που εκφράστηκαν κατά της συγκάλυψης στο όνομα του απόρρητου θα κριθούν από τον λαό και με δεδομένο το σύστημα εκλογής, πολλοί θα μείνουν εκτός βουλής”, σημείωσε προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική έχει τραγικές επιπτώσεις στη κοινωνία.
“Οφείλουμε να δούμε τη λειτουργία των θεσμών στα νησιά μας”, υπογράμμισε, αμφισβητώντας το γεγονός ότι δήμοι και Περιφέρεια λειτουργούν με δημοκρατικά κριτήρια ακόμα και το βαθμό συμμετοχής των πολιτών σε αποφάσεις αφού όπως τόνισε “υπάρχουν εξαρτήσεις’’.
‘’Ποια είναι η θέση τους σε μια σειρά προβλημάτων υγείας, ακρίβειας εργασίας και ποια η αντίδραση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όταν φοβούνται Περιφέρεια και Δήμος μη τυχόν και τοποθετηθούν αρνητικά και τιμωρηθούν χάνοντας κάποια έργα! “, πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι “όλα εξαρτώνται από τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος