Η. Καματερός: “Έγκλημα το κλείσιμο της παραλίας στην Κέφαλο”

Σε καταγγελίες για τον αποκλεισμό μιας από τις ομορφότερες παραλίες της Κω στην Κέφαλο, με τοποθέτηση μπάρας από τον Ξενοδοχειακό όμιλο Ikos-Aria, προχώρησαν κάτοικοι του νησιού μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Αδύνατη είναι και η διέλευση, υπογράμμισαν, προς τους παρακείμενους αρχαιολογικούς χώρους και τον Άγιο Στέφανο, ιστορικό εκκλησάκι που βρίσκεται σε νησίδα μέσα στη θάλασσα, καταπατώντας, όπως υποστηρίζουν, το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη παραλία. .

’’Αν θέλετε να πάτε παραλία φωνάξτε μας να σας ανοίξουμε ‘’είπαν οι υπεύθυνοι της μονάδας σε κατοίκους , που θέλησαν να κάνουν το μπάνιο τους, όπως χρόνια τώρα συμβαίνει.

‘’Η καλύτερη παραλία της Κεφάλου είναι αποκλεισμένη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ,πράξη φυσικά παράνομη, το ίδιο γίνεται σε όλα τα Ξενοδοχεία από Καρδάμαινα μέχρι το Ψαλίδι και όσο πάει η κατάσταση και χειροτερεύει ‘’ δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου  για το ίδιο θέμα ο αρχιτέκτονας μηχανικός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

Ο κ Καματερός υποστήριξε ότι ανάγκη είναι να κηρυχθεί το νησί κορεσμένο επισημαίνοντας  ότι υπάρχουν μελέτες από το 2004, όταν μάλιστα, πρόσθεσε, δεν υπάρχει παραλία ελεύθερη και οι υποδομές σε νερό Βιολογικό, ΧΥΤΑ είναι ανεπαρκείς .

Παράλληλα, συνέστησε στον δήμο να προχωρήσει σε μελέτες ανάπλασης στις περιοχές αυτές, όπως έγινε στο παρελθόν όταν ιδιώτης ήθελε να κάνει παρέμβαση σε παραλιακή ζώνη αλλά ο δήμος φύτευσε δέντρα και τον απέτρεψε.

‘’Ποιος όμως’’ διερωτήθηκε ο κ Καματερός ‘’νοιάζεται για τη προστασία των παραλιών; Αυτοί που νομοθετούν καθημερινά για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και την απόδοση δημοσίων εκτάσεων, που δικαιωματικά ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες, σε επιχειρηματίες;‘’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος