Η Φαρμακοποιός στην Κω Ν. Χατζημάρκου -“Πρώτη φορά αντιμετωπίζω τέτοιο σοβαρό πρόβλημα να μην μπορείς να βρεις στοιχειώδη φάρμακα”

Την ανησυχία και την αγωνία της για την πρωτόγνωρη, όπως τόνισε, έλλειψη φαρμάκων όχι μόνο εξειδικευμένων αλλά και στοιχειωδών για απλές ιώσεις, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, η Φαρμακοποιός της Κω, Νίτσα Χατζημάρκου.

Πρώτη φορά στα 38 χρόνια που δουλεύω αντιμετωπίζω τέτοιο σοβαρό και δυσάρεστο πρόβλημα δηλαδή να έρχεται συνταγή στα χέρια σου και να μην μπορείς να εξυπηρετήσεις τους συμπατριώτες σου γιατί δεν μπορείς να βρεις τα φάρμακα” δήλωσε η κ. Χατζημάρκου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αυτό που ζούμε τους τελευταίους μήνες να πιάνουμε συνταγές με τρία φάρμακα και να λείπουν και τα τρία δεν έχει ξανασυμβεί“.

Είναι  δύσκολο έως απίθανο“, πρόσθεσε να βρεθούν αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετικά  εισπνεόμενα, αντιβιωτικά, αποχρεμπτικά, έως και εξειδικευμένα ενώ  σοβαρό χαρακτήρισε το πρόβλημα έλλειψης σκευασμάτων για χρόνιες παθήσεις που όπως επεσήμανε, δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις με άλλα και γίνεται μεγάλος αγώνας να εξευρεθούν.

Το προηγούμενο Σάββατο, που είχαμε  εφημερία, έδωσα όλα όσα είχα «μαζέψει» επί ένα μήνα“, πρόσθεσε η κ Χατζημάρκου υποστηρίζοντας ότι μεγάλο θέμα δημιούργησε και η ανοχή στο φαινόμενο των παράλληλων εξαγωγών.

Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν φάρμακα έξω και να μην καλύπτονται  οι ασθενείς στη χώρα μας ,να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο’’, τόνισε η έμπειρη φαρμακοποιός, προσθέτοντας ότι “κάτι πρέπει να αλλάξει να γίνει ριζική αλλαγή στο χώρο ελέγχου και διακίνησης του φαρμάκου“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος