Η. Χρυσόπουλος: “Μπορούμε να πληρώσουμε μόνο τις πρόσθετες εφημερίες ιατρών από τον Δεκέμβρη του 2021 και μετά”

Στη τακτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια, από συστάσεως του Νοσοκομείου Κω, δηλαδή “στην ομαδική δικαστική αγωγή, η οποία τους βολεύει”, όπως είπε, παρέπεμψε τους γιατρούς ο εκπρόσωπος τύπου του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Ηλίας Χρυσόπουλος, αναφορικά με την μη καταβολή των οφειλόμενων πρόσθετων εφημεριών προηγούμενων χρόνων, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Εμείς μπορούμε να πληρώσουμε από τον Δεκέμβριο του 2021 και μετά, μάλιστα από σήμερα καταβάλλονται οι πρόσθετες εφημερίες του Δεκέμβρη του 2021 και από τον Αύγουστο οι εφημερίες Ιανουαρίου –Φεβρουαρίου”, υποστήριξε ο κ. Χρυσόπουλος .

Εξήγησε ότι η διοίκηση πήρε απόφαση, προκειμένου να μη συσσωρεύονται πρόσθετες εφημερίες τριών – τεσσάρων ετών και “να έρχεται ο κάθε γιατρός να ζητά ποσά 10.000-15.000 και 30.000 τόκους για τα τρία προηγούμενα χρόνια”, οι οφειλές να καταβάλλονται άμεσα.

Αναπάντητο έμεινε το  ερώτημα γιατί δεν αυξάνεται ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου, ώστε να αποπληρωθούν οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως όφειλε να προνοήσει το Υπουργείο Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 500.000 ευρώ από το 2021 και κατά 100.000 από το 2019, συνολικά πήγε στα 3.100.000 ευρώ.

Ο κ. Χρυσόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξόφληση των χρεών του Ιδρύματος ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ όταν παρέλαβαν τη διοίκηση πριν από δυο χρόνια.

Ο εκπρόσωπος τύπου της διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω διερωτήθηκε γιατί οι γιατροί δεν μιλούσανε τόσα χρόνια και μάζευαν τις εφημερίες. προσφεύγοντας στα δικαστήρια κάθε 4 χρόνια, κάνοντας λόγο για’ “τέχνασμα που υιοθετούν ώστε να δημιουργούν ένα κουμπαρά και να έρχονται μετά από 5 χρόνια να παίρνουν τα διπλά με τους τόκους μαζί”.

Όσον αφορά στο πρόβλημα που υπάρχει με την μη ανεύρεση κατοικίας για τη διαμονή ιατρών, με κίνδυνο την αποχώρηση τους από το Νοσοκομείο, όπως η πρόεδρος του Ι.Σ Μαρία Φρατζάκη δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, υποστήριξε ότι “γίνεται αγώνας δρόμου να βρεθεί λύση όμως το θέμα, που απασχολεί και άλλα νησιά, δεν είναι πρόβλημα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος