Γκάγκα από Ρόδο: Προς ψήφιση το ν/σ για τα κίνητρα στους γιατρούς

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την παροχή κινήτρων στους γιατρούς ώστε να υπηρετήσουν στα νησιά.

Αυτό δήλωσε σήμερα από τη Ρόδο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μετά από σύσκεψη στο νοσοκομείο Ρόδου με τους βουλευτές Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά και Μίκα Ιατρίδη, τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Τσαντή, εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων, τον συντονιστή του ΕΚΑΒ Αιγαίου Σάββα Καραταπάνη και την αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη.
Η κ. Γκάγκα συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπηρεσίες που παρέχει και ανακοίνωσε ότι θα βελτιωθούν οι υποδομές και θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός του για την επόμενη χρονιά.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών, απάντησε ότι κάποιες από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν δεν καλύφθηκαν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δυνατότητα που θα δοθεί στους γιατρούς να έχουν μερική απασχόληση στα νοσοκομεία , θα ανακουφίσει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
Παράλληλα ανέφερε ότι το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την θεσμοθέτηση κινήτρων, θα κατατεθεί εντός των ημερών για ψήφιση στη Βουλή. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, υπό την προεδρία του βουλευτή Μάνου Κόνσολα, αφιέρωσε δύο πολύωρες συνεδριάσεις στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων Υγείας στα νησιά.

ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ
Όνειρο θα μείνει, όπως όλα δείχνουν, η δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος για τους ογκολογικούς ασθενείς στο νοσοκομείο Ρόδου, αφού η αναπληρώτρια υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι θα μελετηθεί αν πρέπει να γίνει ένα τέτοιο τμήμα στη Ρόδο ή αν είναι καλύτερο να μετακινούνται οι καρκινοπαθείς σε εξειδικευμένα κέντρα για τις ακτινοθεραπείες τους.
Γκάγκα από Ρόδο: Προς ψήφιση το ν/σ για τα κίνητρα στους γιατρούς
ΤΟ ΕΚΑΒ
Την πρόσληψη 5 διασωστών για το ΕΚΑΒ της Ρόδου και 3 για το ΕΚΑΒ της Κω, ανακοίνωσε εξ άλλου ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ενώ η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για το σύνολο των θέσεων διασωστών που προκηρύχθηκαν. Επίσης ο κ. Ροϊλός ανακοίνωσε ότι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα παραληφθεί το ασθενοφόρο όχημα που θα διατεθεί στο ιατρείο Γενναδίου, από την δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδη.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επίσκεψη στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη, προκειμένου να διαπιστώσει την κακή κατάσταση που βρίσκεται. Μάλιστα δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα της αξιοποίησης του. Ο Βασίλης Υψηλάντης ζήτησε επίσης την μετακίνηση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος