Γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού για την προώθηση του Ροδιακού Τουρισμού

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού για την Προώθηση του Ροδιακού Τουρισμού, με πρωτεργάτες τότε, ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, γιορτάστηκαν χθες βράδυ, σε μια εκδήλωση που περιελάμβανε πολλές στιγμές χαράς για την μακροημέρευση του εγχειρήματος, αλλά και συγκινησιακή φόρτιση για ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού για την προώθηση του Ροδιακού Τουρισμού
Τα τιμώμενα πρόσωπα

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Των Ρόδων», με τη συμμετοχή  των βουλευτών Μάνου Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Γιώργου Νικητιάδη, του δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη και πολλών στελεχών της δημοτικής αρχής, του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, των πρώην δημάρχων Ρόδου Γιώργου Γιαννόπουλου (τιμήθηκε ως ο πρώτος πρόεδρος του δ.σ. του Οργανισμού), Στάθη Κουσουρνά και Αντώνη Καμπουράκη, δημάρχων και κοινοταρχών που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση και μετείχαν στις διοικήσεις του Οργανισμού και επιχειρηματιών του τουρισμού.

«Τριάντα χρόνια μετά, είναι πολύ μεγάλη η δική μας ευθύνη να ανταποκριθούμε στη νέα πραγματικότητα» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, που έκανε αναφορές στον τότε πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδ/σου Γιώργο Καραγιάννη, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Οργανισμού, μαζί με τον τότε πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλη Μηναϊδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνθήκες της εποχής και στον τρόπο που κινήθηκαν τότε οι τοπικοί παράγοντες για να ιδρύσουν τον ΠΡΟΤΟΥΡ, με συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και χρηματοδότησης, που αποτέλεσε ουσιαστικά τον πρώτο DMMO στην Ελλάδα.

Γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού για την προώθηση του Ροδιακού Τουρισμού
Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόόδυ και της ΠΟΞ Βασίλης Μηναίδης

Συγκίνηση επικράτησε στην αίθουσα κατά τις αναφορές στον εκλιπόντα πρώην δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο (ήταν παρούσα η σύζυγος του, Αγάπη Καλομοίρη), στον τότε δήμαρχο Ιαλυσού Νίκο Τσίκκη και στον επί πολλά έτη γενικό διευθυντή και «ψυχή» του Οργανισμού, Μπάμπη Παλογιαννίδη.

Γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού για την προώθηση του Ροδιακού Τουρισμού
Η σύζυγος και ο γιος του Μπ. Παλογιαννίδη παραλαμβάνουν την τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο Ρόδου

Πέρα από τις αναδρομές στο παρελθόν, δεν έλειψαν φυσικά και οι αναφορές στο παρόν και το μέλλον του “τουριστικού θαύματος” της Ρόδου.

Φωτό: Εν Λευκώ – Χρήστος Μυστιλιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος