Για την προσφορά του στο μεταναστευτικό τιμήθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης, απένειμε σήμερα στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον γενικό διευθυντή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου PRAKSIS, Αλέξιο Μαργαλιά, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και στους αιτούντες άσυλο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
«Η Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης απονέμεται σε αναγνώριση της προσωπικής συμβολής σας, καθώς επωμιστήκατε ένα ιδιαίτερο βάρος για τις ανάγκες των οργανισμών σας» τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της βράβευσης.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της δημιουργίας νέων δομών, ανέφερε ότι είναι ”θέμα που έγινε άμεσα αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, ευκαιρία προβολής, αντικείμενο λαϊκισμού. Κάποιοι φοβήθηκαν το δήθεν πολιτικό κόστος. Αυτό δεν ίσχυσε για τον Περιφερειάρχη και καλό φίλο, Γιώργο Χατζημάρκο, που σε καιρούς πολιτικού σκότους, αποτέλεσε φάρο λογικής και ενότητας στο Νότιο Αιγαίο. Δεν άφησε να τον επηρεάσουν άναρθρες κραυγές και η ψευδολογία, στην οποία ορισμένοι συστηματικά επιδίδονται στο μεταναστευτικό.”
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στήριξε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και συμπλήρωσε πως με την συνδρομή του κ. Χατζημάρκου, “οι Δήμοι Κω και Λέρου έχουν λάβει τα τελευταία δύο χρόνια, 2,5 εκ. ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου μας. Από αυτά, 1,63 εκ. ευρώ με τη μορφή δημοτικών τελών για το 2019-2021, 395.000 ευρώ ως αποζημιώσεις, 500.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στο Πυλί”.
Για την προσφορά του στο μεταναστευτικό τιμήθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον Υπουργό, είπε μεταξύ άλλων ότι «στο πρόσωπό μου βραβεύετε τους νησιώτες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία. Η σιωπηρή συντριπτική πλειοψηφία. Πρέπει να το λέμε αυτό. Αυτοί οι φωνασκούντες είναι μία μειονότητα, απομονωμένη από την κοινωνία. Και μέσα από αυτόν τον θόρυβο προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο, να φανούν μεγαλύτεροι, να φανούν περισσότεροι, σοφότεροι, εξυπνότεροι. Δεν είναι όμως. Εάν η πολιτική ηγεσία έκανε το λάθος να ακούσει, να συμπαρασυρθεί, η χώρα θα είχε πέσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος