Γεγονός το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στην Πάτμο.

Το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου με συναυλίες ειδικά σχεδιασμένες προσιτές και σε ένα ευρύτερο κοινό θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Πάτμο από 20-26 Αυγούστου 2022 σε χώρους εμβληματικούς που κάποιοι από αυτούς πρώτη φορά αξιοποιούνται για ανάλογες πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου όπως ο αύλειος χώρος της Παναγίας Διασώζουσας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Συντονισμού του Φεστιβάλ Νάντια Γερουλάνου ” πρόκειται για ένα νέο θεσμό που αποσκοπεί να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και θέλουμε να το αγκαλιάσουν όχι μόνο οι επισκέπτες του Ιερού νησιού αλλά και όλοι οι κάτοικοι και κυρίως οι νέοι. Κορυφαίοι μουσικοί με διεθνή αναγνώριση θα ερμηνεύσουν αγαπημένα αριστουργήματα αλλά και νέες μουσικές προτάσεις σε έναν τόπο που οι διοργανωτές περιγράφουν ως «έναν από τους ομορφότερους και πνευματικότερους του κόσμου».

Γεγονός το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στην Πάτμο.

“Εμπνέει η μοναδική φυσική ομορφιά”

Στόχος του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Πάτμου, σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, πιανίστα Roberto Prosseda είναι “να επιτρέψει στο κοινό να ανακαλύψει τη μουσική μέσα στη μαγευτική ομορφιά της Πάτμου. «Αυτό είναι ένα νησί γνωστό για την πνευματικότητά του, την εκπληκτική του σιωπή και τα συνεχώς μεταβαλλόμενα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας», σημειώνει ο ίδιος. «Η Πάτμος είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε την κλασική μουσική βυθισμένοι στη μαγεία μιας εμπνέουσας και μοναδικής φυσικής ομορφιάς.»

«Στην Πάτμο μπορούμε να ακούσουμε τις σιωπές, μια μεγάλη «ποικιλία» σιωπών», προσθέτει ο Massimo Fino, Εκτελεστικός Διευθυντής του Φεστιβάλ. «Η σιωπή είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να ακούσουμε τον εαυτό μας.

Στην πρώτη σεζόν του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Πάτμου θα συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί, όπως οι βιολονίστες Gilles Apap και Estelle Hiron, το κουαρτέτο εγχόρδων Adorno, ο κλαρινίστας Alessandro Carbonare, η πιανίστα Alessandra Ammara, η φλαουτίστα Silvia Careddu, η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου και ο αρχιμουσικός Jan Latham-Koenig. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που φέραμε κοντά μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς δωματίου που γνωρίζουμε, όλοι πρόθυμοι να έρθουν στην Πάτμο για να μοιραστούν την ενέργεια και την έμπνευσή τους μέσα από τη μουσική», λέει ο Roberto Prosseda ο οποίος επίσης θα συμμετέχει ως πιανίστας.

Στις φετινές συναυλίες θα ακούσουμε ερμηνείες κορυφαίων αριστουργημάτων του ρεπερτορίου των Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Chopin, αλλά και ένα νέο ρεπερτόριο από σπάνια έργα Ελλήνων συνθετών, καθώς και δύο παγκόσμιες πρεμιέρες του φιλοξενούμενου συνθέτη Matteo Rubini. Τα συναυλιακά προγράμματα θα περιλαμβάνουν διαφορετικούς συνδυασμούς οργάνων και ρεπερτορίου, σχεδιασμένα να παρέχουν μια ποικίλη και διεγερτική ακουστική εμπειρία.

Γεγονός το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στην Πάτμο.

Αναδεικνύονται χώροι με ακουστική και αισθητική

Το κοινό θα απολαύσει τη μουσική σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους επιλεγμένους για την ακουστική και την αισθητική τους, στη Σκάλα, στη Χώρα, στο Διακόφτι και στον Γροίκο, επιτρέποντας σε όσους παρακολουθούν τις συναυλίες να απολαύσουν μια μεγάλη γκάμα τοποθεσιών σε αυτό το όμορφο νησί. Για τις συναυλίες με πιάνο μεταφέρθηκε από την Ιταλία ειδικά για την περίσταση ένα Fazioli Grand Piano, το κορυφαίο όργανο του καινοτόμου Ιταλού κατασκευαστή πιάνων που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την προτίμηση των ερμηνευτών για τη μουσικότητα και την αξιοπιστία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος