‘’Η δικτατορία φρόντισε να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και να εξαφανίσει όλα τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στους δράστες της δολοφονίας του Νικηφόρου Μανδηλαρά ,του αγωνιστή δικηγόρου που βρέθηκε νεκρός 22 Μάη του 1967 στην παραλία Αγίου Γεωργίου Γενναδίου στη Ρόδο’’ θυμάται και περιγράφει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης .
‘’Ξέρεις Γιώργο στη παραλία Γενναδίου βρέθηκε ένα πτώμα που ανήκει στον δικηγόρο Νικηφόρο Μανδηλαρά’’ είπε φίλος στον Γιώργο Ζαχαριάδη νωρίς το απόγευμα της 22ας Μάη. Την είδηση μετέφερε ο νεαρός δημοσιογράφος στα ‘’ΝΈΑ’ που εργάζονταν ως ανταποκριτής στη Ρόδο και στη συνέχεια αναμεταδίδοταν από τους ξένους ραδιοσταθμούς ακυρώνοντας τα σχέδια της χούντας που ήθελε το πτώμα να ανήκει σε άγνωστο άνδρα.
‘’Τα όσα ακολούθησαν υπήρξαν δραματικά’’ ,αναφέρει ο Δωδεκανήσιος δημοσιογράφος.
‘’Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια οι οικείοι του εκτιμούν, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες για τραύμα στη καρδιά, ότι ήταν θύμα μιας στυγερής δολοφονίας από το στρατιωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου που ισχυρίζονταν ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό’’
Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς ήταν πολέμιος της δικτατορίας, και σχεδίαζε τη διαφυγή του στην Κύπρο με πλοίο αλλά φάνηκε ότι προδόθηκε και προσπάθησε να κολυμπήσει μέχρι τη στεριά ,όταν το πλοίο βρίσκονταν κοντά στο Γεννάδι της Ρόδου.
‘’‘Ήταν εκείνος, υπογράμμισε ο κ Ζαχαριάδης, ο μαχητικός δικηγόρος στην δίκη του «ΑΣΠΙΔΑ» που υπερασπίστηκε δημοκρατικούς αξιωματικούς του στρατού που είχαν κατηγορηθεί ως συνωμότες. Εκείνος που αποκάλυψε ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και η ομάδα του κρύβονταν πίσω από την στημένη κατηγορία και ότι το επόμενο σχέδιο τους ήταν το πραξικόπημα. Ο Μανδηλαράς υποστήριξε ότι είχε στα χέρια του ιατρική γνωμάτευση πως ο Παπαδόπουλος είχε ψυχιατρικό πρόβλημα και το έκρυβε. Όμως η γνωμάτευση, αν και κατατέθηκε στο δικαστήριο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τη δικογραφία.’’
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος