Γ. Τσουκαλάς: Καταγγελία για την ηγεσία του ΠΙΣ και αναφορά στα προβλήματα νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε νησιά

Την ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ (Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου) και εκπρόσωπος στον ΠΙΣ Γιώργος Τσουκαλάς για το κλείσιμο του μικροφώνου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, προς το τέλος της ομιλίας του και νομιμοποίηση, όπως επισημαίνει σε επιστολή του “στη συνείδηση των εργαζομένων των αντιδραστικών νόμων της κυβέρνησης”.

Κάνει λόγο για μεθόδευση της σύγκλισης της  γενικής συνέλευσης έτσι ώστε να γίνει σε σύντομο χρόνο, αφού είχαν ήδη βγει τα προγράμματα εφημεριών του Δεκεμβρίου των Νοσοκομειακών γιατρών, αφού ήδη υπήρχε ο προγραμματισμός των αδειών και παραμονές Χριστουγέννων επικαλούμενοι υποκριτικά όπως αναφέρει “τον υποτιθέμενο ψηφιακό εκσυγχρονισμό”.

Ο κ. Τσουκαλάς περιέγραψε ως τραγική τη κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε μια από τις μεγαλύτερες ψυχιατρικές μονάδες της χώρας, αυτή του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με πάνω από 250 ασθενείς, υπηρετεί αυτή τη στιγμή μια μόλις ψυχίατρος, ενώ μονάδα εντατικής θεραπείας για covid δεν υπάρχει σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το Κέντρο Υγείας Πάτμου λειτουργεί μόνο χάριν στις μετακινήσεις από άλλες δομές υγείας γιατρών και λοιπού προσωπικού, ενώ χαρακτηριστική είναι η έλλειψη καρδιολόγου στο νοσοκομείο Καλύμνου, στην Κω για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους δεν υπάρχει παθολόγος και πνευμονολόγος, ενώ γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας.

Ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ  χρεώνει ευθύνες στην ηγεσία του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου αλλά και των ιατρικών συλλόγων γιατί όπως τονίζει “έβαλε πλάτη στην κατεύθυνση αυτή της αποσάθρωσης του ΕΣΥ με περικοπή δημοσίων δαπανών, πλήρη εφαρμογή των νόμων της ζούγκλας της αγοράς, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στην υγεία”.

Επιπροσθέτως, υποστηρίζει ο κ, Τσουκαλάς “έχουν το θράσος να καπηλεύονται τους αγώνες ή όπως σήμερα στη Συνέλευση ο πρόεδρος να τονίζει το μάταιο των αγώνων και τη σημασία της εμπεριστατωμένης  διαπραγμάτευσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος