Γ. Καμπανής- Έπαρχος Κω: Άμεση ανάγκη για δεύτερη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο

Την αναγκαιότητα να τοποθετηθεί μια δεύτερη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση αυτή τη περίοδο στο Νοσοκομείο Κω εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο Έπαρχος Κω Γιάννης Καμπανής.

Η υπάρχουσα γεννήτρια, που εγκαταστάθηκε το 2015, όταν ο κ Καμπανής εκτελούσε χρέη διοικητή του Ιδρύματος παρήγαγε αρχικά 5 κυβικά την ώρα. Στη συνέχεια αναβαθμίστηκε και έχει τη δυνατότητα να παράγει 7,5 κυβικά την ώρα.
Όμως, σύμφωνα με τον Έπαρχο η παραγωγή οξυγόνου πρέπει να διπλασιαστεί, λόγω των αυξημένων αναγκών, δηλαδή να ενισχυθεί το σύστημα και να τοποθετηθεί μια δεύτερη γεννήτρια, ώστε να παράγονται 12 με 14 κυβικά την ώρα.
Ως επιπρόσθετη κίνηση θα μπορούσε, όπως τόνισε, να επιλεγεί μια εφεδρική συστοιχία από φιάλες οξυγόνου, δηλαδή δυο συστήματα με 15 φιάλες, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να χρησιμοποιούνται.
“Οφείλουμε να προβλέπουμε και να μη φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε από φουσκωτά σκάφη και σε άσχημες μάλιστα καιρικές συνθήκες να αναζητούμε αλλού οξυγόνο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Καμπανής.

Σε δολιοφθορά αποδίδει την έλλειψη οξυγόνου ο εκπρόσωπος τύπου του Νοσοκομείου Κω Ηλίας Χρυσόπουλος, σε δηλώσεις του στη Δημοτική Τηλεόραση Κω, ενώ πρόκειται να ζητήσει και την παρέμβαση εισαγγελέα.
“Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο”, ανέφερε, “άδειασαν 40 φιάλες οξυγόνου. Γι’ αυτό το λόγο η διοίκηση αναγκάστηκε να δανειστεί 8 φιάλες από Κάλυμνο και 36 από Αθήνα για να καλυφθούν οι ανάγκες”.
Ο κ Χρυσόπουλος ανακοίνωσε ταυτόχρονα, ότι το ΔΣ αποφάσισε τηΝ προμήθεια και δεύτερης γεννήτριας, ενώ ήδη δόθηκε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος