Γ. Φλωρίδης: Θα αυξηθούν οι θέσεις υπαλλήλων σε Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Κω και Ειρηνοδικείο Καλύμνου

Τη διαφωνία του δικηγορικού σώματος ως προς τις τροποποιήσεις των νέων διατάξεων Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που έγινε νόμος του κράτους, έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλλος, κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 22 Μαΐου την Κάλυμνο και την Κω.

Ο κ. Φλωρίδης υποσχέθηκε ότι μέχρι το νέο δικαστικό έτος τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα αυξηθούν οι θέσεις δικαστικών υπαλλήλων σε Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Κω και Ειρηνοδικείο Καλύμνου, ενώ θεώρησε δεδομένο την αύξηση αντιεισαγγελέων στα Περιφερειακά Πρωτοδικεία, δέσμευση που μετέφερε και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

«Εμείς σε αυτό το μόρφωμα που λέγεται δικαστικός χάρτης της χώρας έχουμε ενστάσεις, αν δηλαδή η αυστηροποίηση των ποινών θα οδηγήσει στη πάταξη της εγκληματικότητας η απλά θα φορτώσει τις φυλακές με πολλούς ποινικούς κρατούμενους και μάλιστα χαμηλής παραβατικότητας, χωρίς μάλιστα να έχουμε και τις υποδομές» υποστήριξε, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Χατζηάμαλλος.

Παράλληλα έθεσε για άλλη μια φορά υπόψη του υπουργού την άμεση ανάγκη στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών. «Ως προς το δικαστικό προσωπικό… αυξάνονται οι θέσεις των Πρωτοδικών.. εκεί όμως που «πονάμε» είναι στους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Κω καθώς και του Ειρηνοδικείου Καλύμνου και φυσικά του Κτηματολογίου Κω-Λέρου…», πρόσθεσε  κρατώντας όπως είπε, επιφυλάξεις για την αύξηση των θέσεων που υποσχέθηκε ο υπουργός.

Μ. Χατζηάμαλλος: Παραιτήθηκαν δυο δικαστικοί υπάλληλοι λόγω φόρτου

Αναφερόμενος ο Μανώλης Χατζηάμαλλος στη πρόσφατη παραίτηση δύο υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Κω ισχυρίστηκε ότι «…αναγκάστηκαν, εξαιτίας του φόρτου εργασίας και της τεράστιας ευθύνης που προϋποθέτει μια τέτοια θέσηΑν είχαμε το απαιτούμενο προσωπικό θα μοιράζονταν το δύσκολο έργο δεν θα είχαμε τέτοιου είδους παραιτήσεις για τις οποίες υποσχέθηκε ο υπουργός να καλυφθούν  από τον επόμενο διαγωνισμό».

Όσον αφορά στη πλήρωση της δεύτερης  θέση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου ο Γιώργος Φλωρίδης δεσμεύτηκε ότι κάτι θα γίνει με τον διαγωνισμό που είναι τώρα σε εξέλιξη.

Δικαστικό Μέγαρο: Σε 2.5 χρόνια ολοκληρώνεται

Τη πιθανότητα να ξεκινήσει το έργο κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου στη Κω μέχρι τέλος του μήνα αρχές του επόμενου, εξέφρασε ο κ Χατζηάμαλλος δηλώνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την συνολική προσπάθεια που ασκήθηκε και από πλευράς Υπουργείου και από τους τοπικούς φορείς για τη δρομολόγηση του.

«Έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και ο εργολάβος θα περιφράξει το χώρο εγκαθιστώντας άμεσα το εργοτάξιο ενώ η δέσμευση της εταιρείας είναι να παραδοθεί σε 2,5 χρόνια», σημείωσε μη παραλείποντας να αναφερθεί και στο αίτημα αύξησης των οργανικών θέσεων των δικαστών.

«Οφείλουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα μας και να ασκούμε και αυστηρή κριτική παράλληλα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω.

Φωτό: Δημοτική Τηλεόραση Κως

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος