Φιλ. Χατζησταμάτης: Αναμένεται σχέδιο για συμβάσεις με ιδιώτες στο ΕΚΑΒ και στην Περιφέρεια

Την πεποίθηση, ότι “ήταν έτοιμοι οι ιδιώτες και αγορασμένα τα ασθενοφόρα, ώστε να ξεκινήσουν διακομιδές ασθενών στα Νοσοκομεία, έχοντας και τιμοκατάλογο, δίνοντας έτσι  την χαριστική βολή στο ΕΣY”, εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου, Φιλήμονας Χατζησταμάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, για τα συνεχώς και διογκούμενα -όπως σημείωσε- προβλήματα της υπηρεσίας στα νησιά.

“Από τη στιγμή που μπήκε στη Πρωτεύουσα το “νέο στυλ” παροχής υπηρεσιών του ΕΚΑΒ από ιδιώτες να ξέρετε, ότι θα έρθει και στη Περιφέρεια” τόνισε ο κ Χατζησταμάτης αποδίδοντας σε αυτή την νέα πραγματικότητα, “τη συνεχιζόμενη απαξίωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας τόσο σε επίπεδο στελέχωσης προσωπικού, όσο και σε ασθενοφόρα”.

Υποστήριξε, πως “λιγότερα εκατομμύρια θα ξοδεύονταν για προσλήψεις διασωστών από τα τεράστια ποσά, που διατίθενται καθημερινά για τις διακομιδές.

Τρεις μήνες περιμένουμε ραντεβού σαν Σωματείο με τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, ώστε να μας ενημερώσει για το πρόγραμμα προμήθειας Σταθμών (ασθενοφόρων) ματαίως όμως” υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου, αναφερόμενος στη μεγάλη έλλειψη οχημάτων, ειδικά στην Κω, όπου δεν υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο, “ενώ την αγορά των ασθενοφόρων θα μπορούσε να την διασφαλίσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου που είναι καθ’ ύλην αρμόδια και διεξάγει τους διαγωνισμούς”.

“Ακόμη όμως και στη Ρόδο” συμπλήρωσε, “υπάρχει πρόβλημα, αφού αναγκάστηκαν να κλείσουν τον Σταθμό της Σορωνής και να μετακινήσουν τους εργαζόμενους στο Συντονιστικό κέντρο για τα υπόλοιπα νησιά, γνωρίζοντας πολύ καλά, πως αυτός ο σταθμός εξυπηρετεί και το Αεροδρόμιο ‘’Διαγόρας’’ της Ρόδου”.

“Τραγικά υποστελεχωμένες παραμένουν οι μονάδες και στην Κάλυμνο και στην Κω, ούτε μια πρόσληψη δεν έγινε, τους ξέχασαν…” σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας για μια  κατάσταση, που έχει αντίκτυπο όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες των νησιών, που καταγράφουν ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά σε αφίξεις.

“Επικίνδυνη” όμως χαρακτήρισε ο κ Χατζησταμάτης και την έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών στα Διεθνή Αεροδρόμια “Διαγόρας” και “Ιπποκράτης”, που εκμεταλλεύεται η Γερμανική Frapport, με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να καλείται να αντιμετωπίσει ακόμα και… μια γρατζουνιά…”, καταγγέλλοντας παράλληλα “τη μη τήρηση νομοθετικών διατάξεων, όπως αυτές ισχύουν σε όλα τα Διεθνή Αεροδρόμια”.

Τέλος, ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου προς τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χ. Ροϊλό ο οποίος -όπως τόνισε- “ενώ δεσμεύτηκε για τη μεταφορά του Σταθμού ΕΚΑΒ της Κω, από τις σκάλες του Νοσοκομείου, που γίνονται οι εφημερίες, στο ΚΥ στο Πλατάνι, δύο μήνες τώρα η υπόσχεση παραμένει στα λόγια. Όπως στα λόγια έμειναν και οι υποσχέσεις των κυβερνητικών βουλευτών στις συναντήσεις που θα επιδίωκαν μαζί μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος