Ευάγγελος Αποστολάκης: Δεν μας λείπουν τα χρήματα αλλά οι αποφάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ

‘’Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν ρυθμιστεί θέματα σοβαρά ,όπως η κάλυψη των υπηρεσιών υγείας και η  στελέχωση τριών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Κω, καθώς το κόστος για τη λειτουργία τους, όπως μας πληροφόρησαν είναι της τάξης των 200.000 ευρώ το χρόνο και θα μπορούσε να εξασφαλιστεί”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώην υπουργός Άμυνας και μέλος της εκλογικής επιτροπής, Ευάγγελος Αποστολάκης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 63χρονης γυναίκας σε καρότσα αγροτικού.

“Δεν είναι ότι μας λείπουν τα χρήματα, αλλά οι αποφάσεις για να υποστηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας”, είπε.

Καταδίκασε όσα συμβαίνουν στις δημόσιες δομές, μιλώντας “για κατάρρευση του ΕΣΥ, που οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση”, υποστηρίζοντας, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υγεία δίνει άμεσες λύσεις και μπορεί να υιοθετηθεί από όποια κυβέρνηση, γιατί όπως τόνισε “τα θέματα υγείας δεν έχουν χρώμα”.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τον φόβο του, ότι “αυτό το τραγικό συμβάν δεν θα είναι το τελευταίο αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες, ενώ τεράστιες θα είναι”, όπως υπογράμμισε, και “οι συνέπειες στο τουριστικό προϊόν”.

 Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, που αυτή τη περίοδο είναι  σε ύφεση ο πρώην υπουργός Άμυνας εκτίμησε, ότι “είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι σχέσεις με τη Τουρκία, για την οποία προτεραιότητα της είναι αυτή τη περίοδο, τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα τα οικονομικά”.

Όμως ο κ Αποστολάκης εκτίμησε ότι “αυτό το χαμηλό προφίλ θα είναι περιστασιακό’”, εμμένοντας στη θέση των μη παραχωρήσεων με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Για τις επερχόμενες εκλογές της 25 ης Ιούνη ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε την εκτίμηση και αισιοδοξία του για ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, που θα έχει κύριο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος