«Έξυπνο νησί» η Νάξος σε συνεργασία με την Amazon Web Services

«Θάλασσα δημιουργίας και καινοτομίας» χαρακτήρισε το Αιγαίο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος από τη Νάξο, όπου συμμετείχε στην παρουσίαση του πιλοτικού project «Naxos Smart Island», ενός προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μετά την Ρόδο, την Αστυπάλαια, την Τήλο, την Χάλκη και την Σύρο, ένα ακόμη νησί του Νοτίου Αιγαίου, η Νάξος, μετατρέπεται σε «έξυπνο νησί», με την επιλογή της από την Amazon Web Services (AWS), τη θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου, για να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς, ως προς την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, τους επισκέπτες και τους ψηφιακούς νομάδες.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε το απόγευμα της Τρίτης στη Νάξο, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο, που απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν το μέλλον, ξεκίνησε. Ένα ακόμη υπέροχο έργο που βλέπει κατάματα το φρέσκο, σύγχρονο, αποτελεσματικό Αύριο που ονειρευτήκαμε» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος