Εξώδικο από τον δήμαρχο Κω Θ. Νικηταρά στη ΚΟΙΝΣΕΠ – ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ

Εξώδικο απέστειλε πριν από λίγες ώρες στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ –Παραδοσιακό καφενείο -Αίγλη, η δημοτική αρχή Κω προκειμένου εντός τριών ημερών να παραδώσει το ακίνητο μαζί με τον εξοπλισμό του, λόγω λήξης της σύμβασης στις 5 Ιουνίου 2022.
Ο υπογράφων το εξώδικο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του συμφωνητικού της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του ακινήτου του ισογείου του κτιριακού συγκροτήματος της Αίγλης , μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου υποχρεούται η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση  Συλλογικού σκοπού να το παραδώσει στον δήμο.
Ο κ Νικηταράς μιλά για αντιποίηση της κατοχής του δημοτικού ακινήτου από πλευράς ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς τα μέλη της, όπως τονίζει, αρνούνται να το παραδώσουν καταλογίζοντας τους αντισυμβατική παράνομη και ζημιογόνα για τα συμφέροντα του δήμου συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ν. Αιγαίου η πρόεδρος της επιχείρησης Στέλλα Τσατσαρώνη πρότεινε στη δημοτική αρχή να συζητήσουν τους όρους παράτασης της σύμβασης παραχώρησης καταβάλλοντας και μηνιαίο μίσθωμα για το συγκεκριμένο ακίνητο, πρόταση που ωστόσο δεν απαντήθηκε .

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να βγει το δημοτικό ακίνητο σε διαγωνισμό και να μη συνεχίσει να λειτουργεί πλέον ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικού Σκοπού.
Να σημειωθεί ότι μόλις προχθές το διοικητικό εφετείο Πειραιά για δεύτερη φορά δικαίωσε  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω επί δημαρχίας Κώστα Καίσερλη το 2012 για την παραχώρηση στη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του ακινήτου της Αίγλης ευρισκόμενου στη Πλατεία Ελευθερίας, μετά από προσφυγή της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Γιώργου Κυρίτση στα δικαστήρια για επιστροφή του ακινήτου στον δήμο.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος