Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες στη Ρόδο – Ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο ξενοδόχοι

Στην εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και προώθησής τους -μέσω της Ρόδου- στην ενδοχώρα, προέβησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχή Ρόδου με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και του Γραφείου Επιχειρήσεων της EUROPOL.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη 15 αλλοδαπών εντός του λιμένα της Ρόδου, κατά την προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε πλοία φέροντας αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 30 ετών, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ αναμένονται τρία εντάλματα σύλληψης αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να ηγείται της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη μία εκ των δύο ξενοδοχειακών μονάδων που ερευνήθηκαν, βρέθηκαν παράτυποι αλλοδαποί και πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το κύκλωμα δρούσε με διακριτούς ρόλους. Το ηγετικό στέλεχος φέρεται να είχε τον συντονισμό και τις επικοινωνίες με τους διακινητές από την Τουρκία για το πότε και σε ποιο σημείο της Ρόδου θα αφιχθεί σκάφος με παράνομους μετανάστες. Ο δεύτερος και ο τρίτος αλλοδαπός αναλάμβαναν την παραλαβή τους, τους απέκρυπταν από τις ελληνικές αρχές μεταφέροντάς τους σε ξενοδοχεία του νησιού που λειτουργούσαν ως safe house και φρόντιζαν για την προμήθειά τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν, μέσω των πλοίων της γραμμής, στην ενδοχώρα.

Το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο κυμαίνεται από 3.500 έως 6.000 ευρώ κατά κεφαλήν, ανάλογα με την επιλογή του διακινητή στη Τουρκία και τον τύπο του σκάφους που θα τους μετέφερε, ενώ για την μεταφορά τους με πλοίο της γραμμής από την Ρόδο στην ενδοχώρα αποκόμιζαν 500 ευρώ κατά κεφαλήν για το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και το εισιτήριο.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες στη Ρόδο – Ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο ξενοδόχοι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος