Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην Κω

Ψηφίστηκε χθες, μετά από αίτημα του βουλευτή Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερού τροπολογία, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση εξασφαλίζεται η στήριξη των μαθητών και της Κω, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προετοιμασία τους για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017.
Συγκεκριμένα:
«Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το δικαίωμα αυτό ισχύει μόνο για όσους υποβάλουν αίτηση – δήλωση και συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβη το περιστατικό και αφορά στην εισαγωγή κατά το οικείο ακαδημαϊκό έτος. Η περιοχή πρέπει να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο 3013 / 2002».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος