Εθνικό Θέατρο Ρόδου: Τις μελέτες από τον Δήμο περιμένει το υπουργείο Πολιτισμού

Τις μελέτες για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, περιμένει από τον Δήμο της Ρόδου, από το 2018 το υπουργείο Πολιτισμού, όπως τονίζεται σε απάντηση που δόθηκε στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός και Σία Αναγνωστοπούλου.

Μεταξύ άλλων το υπουργείο αναφέρει ότι «…στις 19.04.2018 εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης της μελέτης αποκατάστασης του Θεάτρου, υπό όρους. Έκτοτε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την κατάθεση από τον Δήμο Ρόδου των μελετών, σύμφωνα με τους όρους που ενέκρινε το Συμβούλιο, ώστε να θεωρηθούν από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων».

Όπως δηλώνει σχετικά ο Νεκτάριος Σαντορινιός, «Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου καταδεικνύει την τραγική και ανεξήγητη ολιγωρία του Δήμου Ρόδου, από το 2019 ως σήμερα, στην υποβολή των μελετών εφαρμογής και προϋπολογισμού, σύμφωνα με τους όρους που υπέδειξε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Επιπλέον, όσο αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, στην απάντηση επισυνάπτεται το ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου στις 10/1/2019 προς τον Δήμο Ρόδου, προτείνοντας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Word Monuments Watch 2020, στο οποίο θα ήταν δυνατόν να ενταχθεί το έργο αποκατάστασης του μνημείου. Η δημοτική αρχή, εδώ και δύο χρόνια, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Οφείλει να δώσει επιτέλους καθαρές εξηγήσεις στην τοπική κοινωνία για τους λόγους που ροκανίζει το χρόνο, που δεν υποβάλει τις μελέτες οι οποίες είχαν προχωρήσει, που δεν υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο παραπάνω πρόγραμμα παρόλο που έλαβε γνώση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος