Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων του Ομίλου Κυπριώτη

Να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Κυπριώτη στην Κω ζητά με επερώτηση του προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Ο κ Κατσώτης επισημαίνει ότι η απόφαση ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους του νησιού της Κω να μην επαναλειτουργήσει για την σεζόν 2021, αφήνει ξεκρέμαστους τους περίπου 700 εργαζόμενους και μια σειρά από μικροεπαγγελματίες.

Καταγγέλλει ότι τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος γιγαντώθηκε και στηρίχθηκε με κρατικό χρήμα, εφαρμόζοντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο και σήμερα οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα τραπεζικά δάνεια και την εξαγορά τους.

Επιπλέον επικρίνει το γεγονός ότι η διεύθυνση του ομίλου δεν δίνει καμιά επί της ουσίας απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου.

Ο κ Κατσώτης επιρρίπτει ευθύνες στη κυβέρνηση, γιατί ,’όπως τονίζει ’’ενώ είναι σε γνώση της οι σχεδιασμοί του ομίλου, με τη στάση της ενισχύει την υλοποίηση τους ‘’και ερωτά τον υπουργό
Τι μέτρα θα πάρει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού
Αν θα δοθεί έκτακτο βοήθημα και αν θα επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι με το επίδομα ανεργίας, καθώς και πως απαντά στο αίτημα για πάγωμα δανείων και οφειλών προς το δημόσιο, αλλά και στο αίτημα να μη γίνει διακοπή τηλεφώνου- νερού- ρεύματος σε κανένα σπίτι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος