Ερώτηση ΚΚΕ: Να στηριχθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Την οικονομική στήριξη των εργαζομένων του τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου με την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης, προς τον υπουργό Εργασίας.

“Χιλιάδες εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου”, υπογραμμίζουν οι βουλευτές, “θα μείνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο εκτός οικονομικής στήριξης. Παρόλο που έχει τροποποιηθεί ο νόμος για την επιδότηση ανεργίας και απαιτείται τυπικά η συμπλήρωση 50 ενσήμων, στην πράξη αρκετοί από τους εργαζόμενους αποκλείονται”.
Ανάμεσα σε αυτούς, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, συμπεριλαμβάνονται όσοι έκαναν μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και μετά δεν δούλεψαν λόγω εργοδοτικής παραβατικότητας.
Εκείνοι που είτε δεν δούλεψαν φέτος καθόλου είτε δεν συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα και επίσης όσοι πήραν πέρυσι επίδομα ανεργίας και τις παρατάσεις αυτού, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν το πλαφόν των 400 ημερών επιδότησης κατά την τελευταία 4ετία.

Αποκλείονται επίσης, όπως αναφέρει στην ερώτηση του το ΚΚΕ προς τον αρμόδιο υπουργό και οι εργαζόμενοι που θα έβγαιναν για πρώτη φορά στα ταμεία ανεργίας, και δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα 80 ένσημα από το προηγούμενο έτος, καθώς πέρυσι ο κλάδος δεν δούλεψε, ενώ χωρίς οικονομική υποστήριξη θα μείνουν και οι εργαζόμενοι του κλάδου, στους οποίους ακόμα δεν εμφανίζονται τα ένσημα των μονομερών συμβάσεων εργασίας του 2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος