Ερώτηση Α. Ξανθού προς Β. Κικίλια για υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κω

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρμόδιοι Τομεάρχες Υγείας και Νησιωτικής πολιτικής αντίστοιχα, Ανδρέας Ξανθός και Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά “με την τραγική κατάσταση”, όπως αναφέρουν, “που επικρατεί στο ΓΝ-ΚΥ Ιπποκράτειο, εξαιτίας της υποστελέχωσής του, της μείωσης των ορίων δαπανών του και των πολλών ελλείψεων σε κρίσιμο εξοπλισμό”.

Ειδικότερα υπογραμμίζουν “την υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν καίρια τμήματα του Νοσοκομείου, όπως το Παιδιατρικό, το Παθολογικό- Covid, στο οποίο υπηρετούν μόνο 2 παθολόγοι, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην οποία επίσης υπηρετούν μόνο δυο γιατροί και αναγκάζονται να εφημερεύουν από 15 ημέρες/μήνα”.
Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι “το Ακτινολογικό Τμήμα του «Ιπποκράτειου» λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία ενός και μόνο ακτινοδιαγνώστη, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2021 εργάζεται ακατάπαυστα, χωρίς άδειες ή ρεπό.
Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και στο Αιματολογικό”, όπως σημειώνουν, “το οποίο λειτουργεί με μια μόνο Αιματολόγο, καλύπτοντας και το τμήμα Αιμοδοσίας”.
Παράλληλα περιγράφουν ως “τραγική τη λειτουργία στην Καρδιολογική Κλινική, όπου μετά την πρόσφατη παραίτηση του Διευθυντή της κλινικής έχει μείνει μόνο ένας καρδιολόγος, από τους τρεις, που συνολικά προβλέπονται στον Οργανισμό και ο οποίος βρίσκεται σε μακροχρόνια άδεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στον τοπικό πληθυσμό όσον αφορά στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών”.
“Το Υπουργείο”επισημαίνουν οι πρώην υπουργοί, δεν ανταποκρίθηκε ακόμα και στο αίτημα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για έκτακτη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων των νησιών με αποτέλεσμα το βάρος να σηκώνει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Κω”.
Οι κύριοι Νεκτάριος Σαντορινιός και Ανδρέας Ξανθός,σημειώνουν τέλος πως “η Κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τα όρια δαπανών για το Νοσοκομείο Κω, για το τρέχον έτος, κατά 500.000 ευρώ, στερώντας του δυνατότητες για πρόσληψη επικουρικού προσωπικό, ενώ η προμήθεια διαφόρων αναλωσίμων και βασικών μηχανημάτων υποστήριξης ασθενών covid εξαρτάται από τις δωρεές του δήμου και ιδιωτών”.
Οι δυο βουλευτές ζητούν από τον κ. Κικίλια να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κω σε ειδικευμένους γιατρούς, έτσι ώστε να μην απειληθεί η λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων, η προσωπική Υγεία των ελάχιστων Ιατρών και να μην καταρρεύσει η ιατρική κάλυψη του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών του νησιού.

Στην Κω εντωμεταξύ θα βρίσκεται την επόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να συζητήσει θέματα στελέχωσης του Νοσοκομείου και των δομών Υγείας με τον Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών. Τον κ Ξανθό θα συνοδεύει ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος