Εργαζόμενοι Ομίλου Κυπριώτη: Δεν θα επιτρέψουμε τη κατάργηση των δικαιωμάτων μας

“Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μεθοδεύσεις για κατάργηση των δικαιωμάτων τους ούτε θα επιτρέψουν τη προσβολή των ιδίων και των οικογενειών τους”, διαμήνυσε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Ιωάννα Λάμπρου κατά την παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν Τρίτη βράδυ οι εργαζόμενοι του Ομίλου Κυπριώτης από κοινού με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο, στην Ένωση Ξενοδόχων Κω.“Η εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας αποκάλυψε ότι ο Όμιλος απέφυγε να αναλάβει δέσμευση απέναντι στους 700 εργαζόμενους του”, τόνισε η κ Λάμπρου καταγγέλλοντας ταυτόχρονα “την απαράδεκτη” όπως είπε “προσπάθεια που υποκινείται από κάποιους να εμφανιστούν οι εργαζόμενοι ως τεμπέληδες”.
Η πρόεδρος του Εργατικού κέντρου επεσήμανε ότι “ο Όμιλος δεν είναι μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω για να μην εφαρμόσει την κλαδική σύμβαση εργασίας”.
Παράλληλα διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι “ο αγώνας συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ”.

Από τη πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Κων/να Σβύνου παραλαμβάνοντας το υπόμνημα των εργαζομένων τάχθηκε στο πλευρό τους και στη προσπάθεια διεκδίκησης της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος και της ασφαλιστικής τους κάλυψης.
Εξέφρασε επίσης την αγωνία της για την επόμενη μέρα υποστηρίζοντας ότι “υπάρχουν πολλές κενές θέσεις εργασίας σε άλλες Ξενοδοχειακές Μονάδες, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από τους εργαζομένους του Ομίλου Κυπριώτη”.

Μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων ζητά το ΚΚΕ από τη Κυβέρνηση

Ερώτηση με την οποία ζητά να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Κυπριώτη στην Κω κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών.
“Η διεύθυνση του ομίλου δεν δίνει καμιά επί της ουσίας απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι, ενισχύοντας την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα των εργαζομένων, που για μια ακόμα χρονιά όχι μόνο δεν θα δουλέψουν, αλλά βρίσκονται μπροστά και στον κίνδυνο μόνιμης απώλειας της εργασίας και του εισοδήματός τους” τονίζουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, Χρήστος Κατσώτης και Μανώλης Συντυχάκης.
Οι τρείς βουλευτές του ΚΚΕ δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι “οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου επιρρίπτοντας ευθύνες στη κυβέρνηση γιατί”, όπως υποστηρίζουν, “με τη στάση της ενισχύει τους σχεδιασμούς του Ομίλου ,τους οποίους καλώς γνωρίζει, σε βάρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος