Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο “τερατούργημα”

Να αποσύρει το «αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας» καλούν την κυβέρνηση σωματεία σύλλογοι και φορείς στο Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου, που συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων Β/ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Σύλλογος Γυναικών Κω, η Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου ΚΥ Πάτμου και ΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου.
“Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιδότηση των μεγαλοξενοδόχων με ζεστό, αφορολόγητο χρήμα. Οι εργαζόμενοι του κλάδου που βιώνουν μια από τα ίδια και χειρότερα..ακόμα περιμένουν την πλατφόρμα για τα ψίχουλα των 534 για να ζήσουν”, τονίζει στο κάλεσμα του στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων επισημαίνοντας, ότι όσοι “τυχεροί” εργάζονται, ήδη έχουν αποχαιρετήσει το οκτάωρο και καλούνται να καλύψουν 2 ή και παραπάνω πόστα ταυτόχρονα γιατί το ξενοδοχείο δήθεν δε βγαίνει”.
Τη συμμετοχή του στην 24ώρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο ανακοίνωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμου Νισύρου υποστηρίζοντας ότι “οι εργαζόμενοι θα δώσουν δυναμική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης”.
“Είναι ώρα μάχης για τους εργαζόμενους. Το αν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα στην Βουλή και αν θα ψηφιστεί, θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των εργαζόμενων. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε”, τονίζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα γίνουν στις 10.30 το πρωί: Στη Κω στη Πλατεία Ελευθερίας. Στη Κάλυμνο στο Πνευματικό Κέντρο και στη Λέρο στο Προαύλιο χώρο του Κρατικού Θεραπευτηρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος